Wat zijn stranded assets?

Wat is management door Tony de Bree- mockup

Door de Corona-pandemie zijn van de ‘assets’, de activa of bezittingen van grote en kleine bedrijven, maar ook van de Overheid ‘stranded assets’ geworden. 

Wat zijn stranded assets?

Stranded assets zijn letterlijk ‘gestrande activa’ of bezittingen, waardeloos geworden bezittingen.

Fysieke activa of digitale activa waaronder digital products die je bezit, maar niet (meer) kunt gebruiken, activa die niet langer rendabel geexploiteerd kunnen worden of activa die veel minder waard blijken te zijn dan het bedrag waarvoor ze in de boeken staan bijvoorbeeld. daarbij hoort dus ook je ‘human capital’, je ‘menselijk kapitaal’, maar ook jerelationship capital’, je ‘relatiekapitaal’. je unieke relatienetwerk van klanten en prospects en je zakelijke ecoysteem van leveranciers, strategische partners en online freelancers.

Lees ook: ‘Wat is mismanagement?’, Wat zijn organisatiekosten?’, ‘Wat is de virtuele organisatie?’, Wat is de virtuele eenmanszaak?’ & ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’  

Voorbeelden van stranded materiële assets sinds het begin van de Corona-pandemie.

Denk bijvoorbeeld sinds het begin van de Corona-pandemie aan: kantoorgebouwen, vliegtuigen, schoolgebouwen, gebouwen van universiteiten etc.

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline, @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!