Boeken schrijven voor beginners (2)

Boeken schrijven voor beginners 2 - Tony de Bree-3

Je eerste boek schrijven. 

Veel mensen willen graag ooit een boek schrijven. En die vragen me nu steeds vaker hoe ik dat doe en gedaan heb, soms wel 2 boeken en sinds het begin van Corona 2 of of soms wel meer korte on-demand e-books en voor corporates en 2) voor (startende) zzp’ers, startups, scale-ups en MKB-bedrijven per jaar.

Vanaf 2014 schrijf ik alleen nog maar boeken voor de tweede categorie, voor ondernemers die willen starten, groeien en schalen met ICT en daardoor Lean & Agile, ‘klein’ kunnen blijven met behulp van ICT:

Starten, groeien en schalen met ICT: ‘klein blijven’.

1) ‘Geld verdienen met jezelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’ inclusief gratis checklists en tabellen. Was mijn eerste boek voor zzp’ers en online ondernemers in deeltijd. Ik schreef dit boek o.a. in Belgie als digital nomad (zie de foto boven dit blog) met een virtuele eenmanszaak. Ik deelde mijn ervaringen als met online geld verdienen vanuit huis vanaf 2001 als online ondernemer in deeltijd als side-hustle met o.a. korte e-books in het Engels inclusief een 5-stappenmodel.

download-1470x1312-2-1

Geld verdienen met jezelf

Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst

€ 15,00

Over hoe je dus in deeltijd naast je vaste baan zoals ik vanaf 2001 had gedaan en fulltime succesvol online kunt starten, groeien en schalen vanuit huis met het schrijven en verkopen van korte e-books. Dit doe-het-zelf boek om online te starten is nog steeds, of moet ik zeggen ‘opnieuw’ zeer actueel sinds het begin van Corona en de grote ontslaggolf.

2) Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup.

Omdat ik vanaf 1997 ervaring had opgedaan met het selecteren van startups als onderdeel van corporate venturing bij ABN Amro inclusief in mijn promotie Bedrijfskunde over Amazon.com, Bol.com, Ikea en ASML (2001) en ik keer op keer zag waarom startups ‘niet gingen vliegen’ en er niet of nauwelijks aandacht was voor hoe je een startup moest organiseren, deelde ik die hands-on ervaringen samen met die met andere praktijkmensen uit de venturing en startup wereld met oprichters van startups en beoordelaars van startups in:

download-1500x1984-1

Kan het vliegen?

Van idee tot succesvolle startup

€ 20,00

Inclusief gratis checklists & als bonus 12 gratis e-books in het Engels twv € 120,00.

3) De scale-up blueprint. Zo kun je succesvol groeien en schalen.

In de loop der jaren bleek dat veel startups op veel verschillende manieren personeeltechnisch en organisationeel gezien ‘groeistuipen’ kregen. Op verzoek van een aantal oprichters van startups en scale-ups die worstelden met die groeistuipen en die op zoek waren naar nieuwe methoden en modellen, schreef ik samen met hun:

download-1500x1826-1

De scale-up blueprint

Zo kun je succesvol groeien en schalen

€ 24,99

Inclusief het Scale-up Model Canvas© en andere verander canvassen.

Dit scale-up pakket blijkt bovendien uitstekend geschikt te zijn als werkboek voor opleidingen scale-up bedrijfskunde. Zowel voor studenten of voor docenten in deze nieuwe tak van sport.

Tot snel,
Tony

p.s. Meer tips & tricks over hoe jij succesvol online kunt ondernemen in crisistijd en de online shakeout kunt overleven? Bookmark dan deze blogs.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message