‘Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi’ over ABN amro nog steeds actueel

Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi door ex-ABN Amro'er Tony de Bree

‘Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkelijkheid achter de prooi’ van Tony de Bree.

‘Dagboek van een bankier’ is een persoonlijk verslag van 26 jaar (1985-2011) werken bij wat eerst Amro en later ABN Amro werd. Tot en met de overname door Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander, de ‘redding’ door de Nederlandse Staat en ‘de Remedy’. Ik maakte deze gebeurtenissen van dichtbij mee.

Voor de eerste keer vertelde ik de verhalen van binnenuit en wordt de lezer meegenomen in de wereld van de bank en de invloed van gebeurtenissen van de laatste jaren op de werknemers. Met mijn bedrijfskundige, historische en persoonlijke benadering doorbrak ik een aantal mythes als ‘met de kennis van toen’, ‘we hebben het niet geweten’ en ‘de crisis is in 2008 ontstaan’.

Het boek is nog steeds actueel en laat zien hoe groot de invloed van de politiek en andere externe factoren op het gedrag van banken en de bankiers is en hoe klanten, medewerkers, politici, toezichthouders en de media een doorslaggevende rol kunnen spelen bij echte veranderingen.

Lees ook:  Wat lezers zeggen over ‘Dagboek van een bankier’, ”Dagboek van een bankier’ nu ook als e-book uit’, De bank van Zalm: hoe onderzoeksjournalisten het ‘Bos’ in werden gestuurd, Wat is bokito-management?, Wat is een e-cover?‘ & Wat is een mockup?’ 

‘Dagboek van een bankier’ is een must voor iedereen die wil weten hoe ‘het systeem’, de ‘groeien-moet’ economie’,  werkt en die zich bezighoudt met corporate organisatieverandering, corporate change management en digitale transformatie. De verhalen en anekdotes zijn niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam, voor zowel de financiële sector, als grote, logge organisaties in andere sectoren.

Met twintig cartoons van Jan Ibelings over o.a. de ontwikkelingen in de jaren ’90, de rol van accountants en consultants, belastingstructuren, vrouwen aan de top, splitsen in de praktijk, de gebeurtenissen rond de ondergang van Fortis en nog veel meer.

Tot snel,

Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @ikstartonline, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 'ChatGPT voor ondernemers' tips Klik hierClose
error: Content is beveiligd !!