Wat is e-learning?

Wat is e-elearning door Tony de Bree

Wat is e-learning?

E-learning is sinds het begin van de Corona-pandemie hot. En dat zal ook nog wel een tijd zo blijven in wat ik ‘de social distancing economie’ noem. Als je online kijkt wat er wordt gezegd en geschreven over e-learning in het onderwijs, dan zie je dat er heel veel misverstanden en verkeerde definities in omloop zijn. Dus hier is de echte definitie van e-learning:

Elearning is een Engelse term voor leren met behulp van een computer. Bij e-learning leer je op een interactieve manier via een computernetwerk, tegenwoordig meestal Internet, of offline op je laptop of desktop-PC met verschillende interactievormen en werkvormen individueel of groepsgewijs. 

Hoe weet jij dat, Tony? 

Ik heb me vanaf 1982 t/m 1993 in verschillende functies en rollen waaronder programma manager e-learning voor ICT-skills, bij het omzetten van klassikale trainingen naar blended learning programma’s en als Head of Educational Technology bij de Amro Bank, bezig gehouden met het ontwerpen en op grote schaal uitrollen van multi-mediale individuele blended learning leerprogramma’s (zie hier).

Meer: Wat is een online platform? Wat zijn ‘zombie-opleidingen?’, Wat is ‘outplacement 2.0?,  Wat is ‘A la carte leren’?  & Wat is relevant levenlang leren?

Meer weten over wat jij met e-learning in het onderwijs kunt doen?

Als ik je kan helpen vragen over e-learning in het onderwijs en hoe jijzelf e-learning ontwerpen kunt leren, aarzel dan niet om contact met me op te nemen telefonisch, via WhatsApp of via het contactformulier op deze site.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

21 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!