Wat is e-learning?

Wat is e-elearning door Tony de Bree

Hey, hoe gaat het met je vandaag?

E-learning is sinds het begin van de Corona-pandemie hot. En dat zal ook nog wel een tijd zo blijven in wat ik ‘de social distancing economie’ noem. Als je online kijkt wat er wordt gezegd en geschreven over e-learning in het onderwijs, dan zie je dat er heel veel misverstanden en verkeerde definities in omloop zijn. Dus hier is de echte definitie van e-learning:

Elearning is een Engelse term voor online leren. Bij e-learning leer je op een interactieve manier via een computernetwerk, tegenwoordig meestal Internet of offline op je laptop of desktop-PC met verschillende interactievormen en werkvormen individueel of groepsgewijs. 

Hoe weet jij dat, Tony? 

Ik heb me vanaf 1982 t/m 1993 in verschillende functies en rollen waaronder programma manager e-learning voor ICT-skills, bij het omzetten van klassikale trainingen naar blended learning programma’s en als Head of Educational Technology bij de Amro Bank, bezig gehouden met het ontwerpen en op grote schaal uitrollen van multi-mediale individuele blended learning leerprogramma’s (zie hier).

Meer‘Wat is ‘A la carte leren’?  & ‘Wat is relevant levenlang leren?’

Meer weten over wat jij met e-learning in het onderwijs kunt doen?

Als ik je kan helpen vragen over e-learning in het onderwijs en hoe jijzelf e-learning ontwerpen kunt leren, aarzel dan niet om contact met me op te nemen telefonisch, via WhatsApp of via het contactformulier op deze site.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij met digitale producten & on demand online services corporates, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op