Wat is een ‘lifestyle boek’?

Wat is een lifestyle boek door Tony de Bree

Wat is een lifestyle boek?

Sinds het begin van de Coronapandemie in 2020 zijn lifestyle-boeken waaronder e-books en lusiterboeken steeds populairder geworden.

Wat is een lifestyle-boek eigenlijk?

Lifestyle boeken gaan over de manieren en omstandigheden waarin we als mens leven. De boeken in dit genre gaan over gewoonten, attitudes, smaken, morele normen, economisch niveau en sociale klasse. Ze hebben ook betrekking op de manier waarop we als mens leven, meestal bepaald door geld en moraal.

Vanwege de lockdowns vragen veel mensen zich af waar ze mee bezig zijn en of een vaste baan in een grote organisatie eigenlijk wel datgene is dat ze willen. Wil je wel zoveel tijd en energie steken in werken of wil je meer tijd voor je partner en je kinderen? Hoe kun je gezonder eten, hoe kun je meer bewegen en hoe kun je leren om meer te doen met minder. En ‘waartoe ben je op aarde eigenlijk’ (‘Wat is je ‘why’?’, je ‘purpose’?).

Lees ook: ‘Wat is resilience?’, ‘Wat is een minimalistische levensstijl?’, ‘Wat is ‘minimalistisch ondernemen?’ & ‘Wat is ‘de betekeniseconomie’?’

Veel van dit soort vragen hebben te maken met ‘zingeving’. We willen relevant, van betekenis zijn voor anderen. Zowel in ons persoonlijk leven als in ons professioneel leven. Daarnaast willen we ook gezonder leven. We willen meer bewegen, we willen gezonder eten en ook zorgvuldiger met de natuur om ons heen omgaan. We willen leren hoe we onze veerkracht, onze ‘resilience’, kunnen versterken, hoe we beter met tegenslagen, met ‘adversity’ om kunnen gaan en hoe andere mensen dat doen.

En hoewel het voorlopig even de goede kant op gaat met de pandemie vanwege o.a. de vaccinatieprogramma’s, is het duidelijk dat we onze levensstijl structureel zullen moeten aanpassen.

Als je meer wilt weten over lifestyle boeken, e-books en luisterboeken en lifestyle-tips wilt krijgen, bookmark dan deze berichten.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 'ChatGPT voor ondernemers' tips Klik hierClose
error: Content is beveiligd !!