Wat is een substituutgoed?

Wat is een substituutgoed door Tony de Bree

Hallo, hoest?

Goedemorgen,

een van de dingen die me opvalt en zeker sinds het begin van de Coornacrisis, is het feit dat veel van mijn studenten ‘Entrepreneurship’ net als veel andere startende en actieve ondernemers weinig of niets weten van micro-economie, bedrijfseconomie, laat staan de digitale economie.

Dus daarom vandaag het eerste blog uit de nieuwe serie micro-economie voor beginners’ inclusief  ‘Bedrijfseconomie’ met nadruk op een van de belangrijkste begrippen voor ondernemers: substituutgoederen.

Wat is een substituutgoed?

In de micro-economie zijn twee goederen substituten als diensten en producten door de klanten voor hetzelfde doel kunnen worden gebruikt. Dat wil zeggen, een klant ziet beide diensten of producten als soortgelijk of vergelijkbaar, zodat het hebben van meer van het ene goed ertoe leidt dat de klant minder naar het andere goed verlangt. 

Lees ook: Wat is de digitale economie?’‘Wat zijn digitale producten?‘Wat zijn digitale diensten?’‘Wat is een virtuele organisatie?’ &  ‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek’ 

Substituutgoederen en diensten spelen zoals je dagelijks ziet een belangrijke rol sinds het begin van de Coronacrisis. Als b.v. restaurants dicht zijn, willen mensen online eten kunnen bestellen en thuis laten bezorgen. Of als boekwinkels dicht zijn, gaan mensen meer online boeken bestellen of meer e-books lezen en dus meer e-readers aanschaffen. 

En een ander voorbeeld met ingrijpende gevolgen: 

‘Groepsgewijs frontaal lesgeven is grotendeels vervangen door online groepsgewijs lesgeven’. 

Niet en optimale vervanging. Waarom niet? Lees:  ‘E-learning is meer dan frontaal online lesgeven en online video’s’.  

Hulp nodig met online geld verdienen in de digitale economie?

Wil je meer weten over hoe jij kunt overleven en online geld kunnen verdienen vanuit huis met digitale producten en digitale diensten en met een virtuele eenmanszaak, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

error: Content is protected !!