Wat is sustainable finance?

Wat is sustainable finance door Tony de Bree

Wat is sustainable finance?

Er gaan nogal wat beperkte definities de ronde op Internet en ook in de discussies op sociale media. Sustainable finance is b.v. meer dan alleen maar investeren in ‘de juiste’ bedrijven. 

Wat is sustainable finance

Sustainable finance verwijst naar iedere vorm van financiële dienstverlening die Environmental, Social & Governance-criteria (ESG’s) integreert in de eigen managementstijl, de eigen strategie, het eigen bedrijfsmodel en het eigen verdienmodel in de hele organisatie. Waarbij je als manager, medewerker en/of ondernemer genoegen neemt met voldoende inkomen volgens de SDGs’. 

Meer:  ‘Wat is de nieuwe economie?’ , ‘Wat is de digitale economie?’,  ‘7 mythes rond de oude normaal ‘groeien moet economie’, ‘Wat is minimalisme?’, ‘Wat is resilience?’ & ‘Wat is on-demand leren? 

Echt sustainable finance en echt authentiek sustainable banking staan centraal in Groeien zonder te groeien. Als werkbaar, duurzaam en praktisch alternatief voor de huidige ‘groeien-moet’ financiele en bancaire sector, de huidige niet-duurzame ‘oude-normaal’ manier van financieren, van bankieren en van ondernemen en dus voor minimalistisch ondernemerschap.

Een mooi voorbeeld van dat type bedrijven zijn zogenaamde ‘zebra’s’, betekenisvolle startups met echte authentieke oprichters. Zie ‘Unicorns zijn uit, zebra’s zijn in’ 

Wil je ook echt succesvol duurzaam ondernemen in de betekeniseconomie?

Als je wilt weten hoe jij in jouw geval succesvol online & offline kunt ondernemen in de betekeniseconomie in jouw geval en in jouw sector, maak dan nu een vrijblijvende afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

P.s. ‘Groeien zonder te groeien’ is nu ook als luisterboek beschikbaar. Meer info hier.

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen