Wat zijn ‘zombie-opleidingen’?

Wat zijn zombie-opleidingen door Tony de Bree

Hallo! 

Er wordt veel gesproken over ‘zombie-bedrijven’ en ‘zombie-banen’ en over de noodzaak om je op tijd om te scholen om deze crisis te overleven. Het vervelende is echter dat grote bedrijven inclusief gesubsidieerd door de Overheid, ‘zombie-opleidingen’ adviseren. Wat dat zijn ‘zombie-opleidingen‘? 

Zombie-opleidingen zijn opleidingen waar je helemaal niets aan hebt omdat ze je a) opleiden voor zombie-banen in de oude normaal economie van de grote organisaties of b) je vaardigheden leren waar je niets aan hebt om in de digitale economie succesvol te starten, te groeien en de schalen of een crisis te overleven’. 

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is de online kluseconomie? & Wat is outplacement 2.0?’

Vergeet ‘Groeien moet’ opleidingen en ga voor ‘Hoe overleef ik deze crisis’ opleidingen.  

Een goed voorbeeld van ‘zombie-opleidingen’ zijn ‘groeien-moet’ opleidingen zoals ik ze in ‘Groeien zonder te groeien’ noem. Wat dat zijn, kun je hier lezen.  

Als je de online shakeout wilt overleven en succesvol wilt ondernemen als zzp’er, startup, scale-up of ander MKB-bedrijf in de online kluseconomie, stuur me dan hier een email. 

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

18 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message