Introductie.
Goedemorgen, afgelopen week heb ik even alle columns op fm.nl doorgelezen sinds het begin van de Corona-crisis. En ik kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk allemaal gingen over ‘follow your money’ (FYM).
Wat gebeurt er met je geld nadat je belasting hebt betaald?
Dus daarom starten we een aparte categorie blogs op deze site en op fm.nl: over ‘follow your money’ in relatie tot het bestaande groeien-moet ecosysteem in de oude-normaal economie en de echte transitie naar de betekeniseconomie in de praktijk.
Stakeholder-analysis van het ‘Groeien-moet’ ecosysteem.
Het doel is om uit te leggen hoe ons huidige financieel-economische ‘groeien-moet’ ecosysteem werkt en welke rol financiele steun door de Overheid inclusief de noodsteun speelt door de geldstromen van ‘YOUR money’ te volgen: ‘follow your money’ dus.
Welke stakeholders, welke belanghebbenden een rol spelen en hoe en wie bij fundamentele besluitvorming rond o.a. duurzaamheid en bekenisvol ondernemen betrokken is. En tot slot: waarom ‘als je niets verandert, er ook niets verandert’ zoals het laatste hoofdstuk van ‘Dagboek van een bankier’ uit 2012 heet n.av. mijn 26 jaar ervaringen in het hart van de ‘groeien-moet’ economie in veel verschillende rollen en daarna.
Meer: Wat is de ‘groeien moet’ industrie in Nederland? , ‘Volg geen groeien-moet managementopleidingen’, ‘Wat is een minimalistische levensstijl? & ‘Groeien zonder te groeien‘.
Waarom ‘follow your money’ (FYM) blogs?
Als je begrijpt hoe de geldstromen lopen en wat er o.a. met overheidsgeld inclusief Coronasteun gebeurt via ‘follow your money’ en de mensen die ‘your money’ uitgeven, dan zie je tegelijk ook hoe het anders kan en ook anders moet en wat je zelf kunt doen….in de praktijk.
Of je het prima vindt zoals het nu gaat of dat je het anders wilt, laat ik aan jezelf over. Dat is de persoonlijke afweging van ieder van ons.
Dus bookmark ‘follow your money’ blogs hier.
Later.
Tony
p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.