Wat is de betekeniseconomie?

Wat is de betekeniseconomie door Tony de Bree

Wat is de betekeniseconomie echt?

De ondertitel van Groeien zonder te groeien  is ‘Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’. Er zwerven echter nogal wat verschillende definities rond over wat de betekeniseconomie eigenlijk is, inclusief van ‘oude-normaal’ profs, lectoren en topeconomen. Hier is de echte definitie. 

Definitie van de betekeniseconomie:

De betekeniseconomie is een financieel-economisch systeem waarin het van betekenis zijn, relevant zijn, voor je klanten de basis vormt voor succesvol sustainable ondernemen, sustainable business development en succesvol en duurzaam samenwerken. Waarin je genoegen neemt met voldoende inkomen volgens de SDGs’. 

Meer:  ‘Wat is de nieuwe economie?’ , Wat is de digitale economie?’,  ‘7 mythes rond de oude normaal ‘groeien moet economie’, ‘Wat is minimalistisch ondernemen?’ & ‘Wat is resilience?’ 

Deze definitie staat in Groeien zonder te groeien. Als werkbaar, praktisch alternatief voor de huidige economie en de huidige manier van ondernemen en voor minimalistisch ondernemerschap.

Een mooi voorbeeld van dat type bedrijven zijn zogenaamde ‘zebra’s’, betekenisvolle startups. Zie ‘Unicorns zijn uit, zebra’s zijn in’ 

Wil je ook echt succesvol online & offline ondernemen in de betekeniseconomie?

Als je wilt weten hoe jij in jouw geval succesvol online & offline kunt ondernemen in de betekeniseconomie in jouw geval en in jouw sector, maak dan nu een vrijblijvende afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!