Andere change management skills nodig bij corporates dan bij startups, scale-ups en het MKB

Andere change management skills voor corporates, startups, scale-ups en het MKB door Tony de Bree

Change management skills voor corporates, startups & scale-ups en het MKB.

sinds het begin van de Corona-pandemie is ‘change management’ of te wel in het Nederlands ‘verandermanagement’ weer helemaal hot. Grote organisaties waaronder corporates en kleine organisaties zoals startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven moeten zich aanpassen aan de nieuwe omgeving. Ze moeten allemaal de beste overlevingsstrategie kiezen en daarbij de bestaande organisatie snel integraal op tijd aanpassen. 

Of je nu executive, senior manager, werknemer, starter of consultant, trainer of coach bent. 

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen, heb je echter wel andere modellen, methoden en aanpakken nodig. Je kunt verschillende typen integrale organisatieverandermanagement of ‘change management’ aanpakken onderscheiden.

Meer: Wat is de digitale economie?’De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’, ‘Wat zijn  overlevingsstrategieën’?’, Wat is bokito-management?’,  Wat zijn organisatiekosten?’,

Hieronder zie je een aantal voorbeelden (onder iedere link kun je aparte columns etc lezen):

Veel grote organisaties waaronder veel bestaande corporates, zijn te groot, te traag en te log. Ze zijn echte bureaucratien. Ze moeten snel ‘Agile’ en ‘Lean’ worden om te overleven.  

Als je echter zelfstandig ondernemer wilt worden of als je zelfstandige ondernemers wilt helpen als consultant, trainer of coach, zijn corporate skills irrelevant (lees hier) en heb je andere change management skills, andere methoden en andere modellen nodig. Bv in deze gevallen:

Veel van die ondernemingen zijn immers al ‘Lean & mean’ en dat willen ze graag zo houden! 

Dat betekent dus dat je andere hard- en soft change management skills moet leren en andere methoden en technieken als je die verschillende typen organisaties integraal wilt veranderen.

Dat biedt ook weer nieuwe kansen om jezelf te onderscheiden. Mooi toch?  

Meer weten over change management right-skilling?

Wil je meer weten over change management, verandermanagement en/of business transformatie bij corporates, startups & scale-ups en het MKB, stuur me dan even een email of bel me even. Dan maken we een korte kennismakingsafspraak. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!