Welke opleiding bedrijfskunde moet ik kiezen?

Welke opleiding bedrijfskunde moet ik kiezen door Tony de Bree

Welke opleiding bedrijfskunde moet ik kiezen

Er zijn veel verschillende bedrijfskunde opleidingen. De vraag is welke opleiding bedrijfskunde moet ik kiezen? Dit artikel geeft je daar antwoord op. 

Introductie.

Ik heb er zelf een aantal verschillende traditionele corporate bedrijfskunde opleidingen succesvol afgerond waaronder – 

– Bedrijfskunde voor Automatiseerders

– Internationale Bedrijfskunde.

– Een European Executive MBA

En ik ben in 2001 gepromoveerd in de bedrijfskunde en kennis management bij de bedrijfskunde-faculteit in Groningen op ‘Transformation of Financial Services companies. How to map and measure customer value creation with relationship capital’ (zie de mockup boven dit blog).  

Een van de karakteristieken van al die bedrijfskunde-opleidingen is en was dat er traditioneel gezien van uit wordt gegaan dat je 1) bij een grote organisatie werkt of wilt gaan werken; een groeistrategie kunt en moet nastreven, 3) dat je organisatie in omvang moet groeien en 4) dat je alle tijd hebt.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is de online gig economy? & Wat is een online platform

In crisistijd zoals nu is geen van vieren het geval. Dan moet de organisatie snel en aligned veranderd worden om te overleven. 

Dan moet je a) als corporate zo snel mogelijk de juiste overlevingsstrategie bepalen en integraal invoeren in je organisatie: 

Als je bij corporates of andere grote organisatie werkt of wil gaan werken kun je bv dit nieuwe doe-het-zelf pakket gebruiken binnen je eigen grote organisatie of bij klanten:

download-823x978-1-1

Survival Strategies For Corporates

How to Survive the Covid-19 Crisis in 5 Steps

$ 8,99

Inclusief een multiple-choice test, corporate change canvassen en checklists.

Zie verder: Wat is corporate bedrijfskunde?

b) Als je als startup, als scale-up & als mkb-bedrijf wilt overleven en snel integraal veranderen wilt veranderene, heb je andere methoden en modellen nodig. 

Wat is startup bedrijfskunde?

Wat is scale-up bedrijfskunde?

Wat is mkb-bedrijfskunde?

Meer blogs met tips & tricks en over virtuele opleidingen en digitale producten over Bedrijfskunde in crisistijd: Innovatie in de bedrijfskunde

Virtuele leerprogramma’s Bedrijfskunde in crisistijd.

Wil je meer weten over onze nieuwe virtuele leerprogramma’s Bedrijfskunde in crisistijd voor corporates, voor startups, voor scale-ups en voor het MKB als (aankomende) Bedrijfskundige, management consultant of zelfstandige ondernemer, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!