Wat is startup bedrijfskunde?

Wat is startup bedrijfskunde door Tony de Bree

Wat is startup bedrijfskunde?

Ik heb een aantal traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde-opleidingen succesvol mogen afsluiten (zie hier). Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de traditionele oude-normaal ‘groeien moet’ wereld van de grote corporates en de Overheid. 

Maar ik merkte al snel bij het adviseren, trainen en coachen van oprichters van startups en adviseurs, trainers en coaches van startups vanaf 1997, dat zij hele andere behoeften en problemen hadden en hebben. Zeker in tijden van crisis zoals sinds de begin van de ‘Corona-pandemie’. 

Hoe kan ik met mijn startup ‘klein blijven? 

Centraal bij startups staat hoe je klein, hoe je ‘Lean’ & ‘Mean blijft met behulp van ICT, met een virtuele organisatie.  De uitdaging van startup oprichters, consultants, trainers & coaches is dus niet ‘afvallen’ omdat ze ‘te zwaar zijn’, maar ze willen voorkomen dat ze aan ‘organisatie-obesitas’ gaan lijden! 

Lees ook: ‘Wat is het Startup Model Canvas?’, ‘Video marketing voor startups’, ‘Wat is digital right-skilling?’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’  & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Wat is startup bedrijfskunde?

Startup bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezig houdt het organiseren van een startup en het integraal aanpassen van de organisatie van startups in crisistijd bijvoorbeeld en hoe ondernemingsdoelstellingen kunnen worden geformuleerd en online en offline kunnen worden gerealiseerd samen met je unieke startup zakelijke ecosysteem.

Meer weten over de innovatieve ‘A la carte’ pilot met ‘startup bedrijfskunde’ in de zomer van 2021?

Wil je meer weten over en eventueel meedoen aan de nieuwe ‘on demand’ opleiding ‘startup bedrijfskunde’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Aanbiedingen