Wat is het Startup Model Canvas©?

Wat is het startup model canvas door Tony de Bree

Goedemorgen,

Goede morgen, snelheid is een van de belangrijkste criteria om succesvol een bedrijf te beginnen en om als startup of als MKB-bedrijf deze Coronacrisis te kunnen overleven en ‘geld te verdienen in crisistijd’.

Dan heb je dus tools, hulpmiddelen, nodig die je helpen om snel analyses te maken en snel je business model, je verdienmodel, je organisatie en je unieke ecosysteem te analyseren en aan te passen waar nodig.

Daarom gebruiken nu steeds meer starters, startups en MKB-bedrijven verschillende versies van het startup model canvas© .

Het startup model canvas© is

‘een eenvoudig hulpmiddel waarmee je snel vanuit snel betalende klanten gezien en op basis van waar je zelf goed in bent en een uniek startup ecosysteem je startup of mkb bedrijf snel kunt starten of snel kunt aanpassen’  

Ik gebruik het zelf voor wat ik mijn ‘ virtuele eenmanszaak’ noem sinds 2001 (zie hier), een voorbeeld een toepassing van het Startup Model Canvas© dat in ‘Overlevingstrategie voor startups’ zowel in het boek (zie hier op Bol.com bv) als in de online tutorials uitgebreid wordt uitgelegd om je te helpen snel jou bestaande organisatie aan te passen of je nieuwe startup slim op te zetten.

Daarom kun je het het boek, de canvassen ook prima gebruiken om extra inkomen te generen in nieuwe niches. Namelijk als startup bedrijfskundige of als startup change manager.

Meer blogs over hoe je een nieuw kun je bedrijf kunt starten of je bestaande startup of MKB-bedrijf snel kunt right sizen, kun je hier lezen.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Als je dringend ‘overlevingsadvies’ of andere hulp nodig hebt, maak dan een afspraak via 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij met digitale producten & on demand online services corporates, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op