Vergeet kostprijsberekening. Dit is veel beter in de digitale economie.

Vergeet kostprijsberekening Dit is veel beter in de digitale economie door Tony de Bree

Vergeet kostprijsberekening. Dit is veel beter in de digitale economie.

Op veel hogescholen en universiteiten leer je net als van de grootbanken en van de Kamer van Koophandel dat je de verkoopprijs van een dienst of product berekent op basis van kostprijsberekening: je telt op welke kosten je maakt om een product of dienst te produceren, daar doe je dan een opslag op en dan heb je de verkoopprijs.

Onzin. Dat doen succesvolle ondernemers al lang niet meer en zeker niet in de digitale nieuwe normaal economie.

De 1e vraag die je jezelf moet stellen is wat je nieuwe online dienst of digitaal product de klant van de niche waar je voorgaat op dit moment waard is. Waarom zeg ik ‘op dit moment’, omdat we in een on-demand economie leven.

Meer: Wat is de digitale economie?, Wat is de on-demand economie?Wat is de nieuwe normaal economie? & Wat zijn substituten?

En op basis daarvan moet je snel kijken met wat we ‘target costing’ noemen, hoe je op tijd tegen die prijs die digitale diensten of digitale producten zelf en/of samen met partners kunt samenstellen en verkopen. Het mooiste is natuurlijk dat je dat heel goedkoop en snel kunt (laten) doen waardoor je marge alleen maar groter is. Als je dienst of product echt een probleem oplost of in een acute behoefte voorziet, zal de klant snel willen betalen. 

In ‘Geld verdienen met jezelf’ heb ik om dat te doen b.v. een aantal simpele checklists en templates voor je opgenomen. Printables die je kunt downloaden en printen. 

Hulp nodig met succesvol starten, groeien en schalen in de digitale nieuwe normaal economie? 

Wil je meer weten over hoe jij kunt overleven en online geld kunt verdienen en geld kunt besparen vanuit huis met digitale producten en digitale diensten en met een virtuele eenmanszaak in de digitale nieuwe normaal economie, email dan via dit formulier je mobiele nummer en de link naar je linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Met vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!