Wat is verandermanagement?

Wat is verandermanagement door Tony de Bree 2

Goedemiddag.

sinds het begin van de Corona-pandemie is ‘change management’ of te wel in het Nederlands ‘verandermanagement’ weer helemaal hot. Grote en kleine organisaties moeten zich aanpassen aan de nieuwe omgeving tijdens het begin van de Corona-pandemie en hetzelfde geldt voor ieder van ons persoon afzonderlijk. Of je nu manager, werknemer, online starter of actieve ondernemer bent. 

Wat is verandermanagement?

Verandermanagement is een verzamelnaam voor alle benaderingen om individuen, teams en organisaties voor te bereiden, te ondersteunen en te helpen bij het doorvoeren van persoonlijke en/of organisatieveranderingen.

Meer: Wat is de digitale economie?’De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’, Wat is bokito-management?’, Wat zijn organisatiekosten?’, ‘Groeien zonder te groeien nu ook als luisterboek’.

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen, heb je andere modellen, methoden en aanpakken nodig. Je kunt verschillende typen integrale organisatieverandermanagement of ‘verandermanagement’ aanpakken onderscheiden. Hieronder zie je een aantal voorbeelden (onder iedere link kun je aparte columns etc lezen):

Daarnaast zie je ook artikelen en opleidingen rond change management of verandermanagement voor het MKB. Aangezien bedrijven tot 250 medewerkers in Nederland tot het MKB worden gerekend en startups en scaleups tot die categorie behoren, kun je scale-up change management/verandermanagement methoden en technieken uit ‘De scale-up blueprint’ ook voor de MKB-bedrijven gebruiken. 

Dat betekent wel dat je andere hard- en softskills moeten leren. 

Meer weten over verandermanagement right-skilling?

Wil je meer weten over verandermanagement en business transformatie van corporates, startups & scale-ups, lees dan deze berichten

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!