Wat is de online shakeout?

Wat is de online shakeout door Tony de Bree

Wat is de online shakeout?

Sinds 2001 zijn veel mensen online gestart  en sinds het begin van de Corona-pandemie hebben nog meer ondernemers die stap noodgedwongen genomen met wisselend succes. Veel van die online bedrijven komen echter niet of nauwelijks van de grond. Waarom niet? Omdat er al een tijd een online shakeout aan de gang is.

Een online shakeout waar grote online platforms als ‘Digital Leaders’ in ‘The Online Platform Economy’ een grote rol spelen:

paperbackstack-1

Digital Strategy MappingDigital Leadership In The Online Platform Economy

$8,99

Inclusief een multiple-choice test, gratis canvassen en een gratis ebook.

En daar loop je als  ZZP’er, startup, scale-up en andere MKB-bedrijven, zijn net als veel corporates, iedere keer keihard tegen aan bij het online starten, groeien en schalen……en ook bij het overleven in crisistijd trouwens.

Wat is de online shakeout?

Letterlijk: ‘online leegschudden’. Met de online shakeout wordt bedoeld dat het er een online concurrentieslag aan de gang is en dat veel bestaande en startende online ondernemers daarin het loodje leggen of gaan leggen. 

Lees ook: Wat is de online kluseconomie?, Virtueel organiseren in crisistijd & Bedrijfsfinanciering in crisistijd

De online shakeout is een term die we in de digitale economie gebruiken sinds het begin van de Internet revolutie in 2001 om de online wereld te beschrijven, de marketspace’.

Kansen in de online shake-out voor echte innovatieve online ondernemers. 

Die online shake-out bedreigt dus in principe alle grote en veel kleine bedrijven in virtuele markten en online niche markten, maar biedt ook veel kansen voor die ondernemers die het zien aankomen en anticiperen op de relevante online business trends vanuit de behoeften van specifieke groepen klanten gezien. Een van de karakteristieken van die succesvolle bedrijven is trouwens dat ze directe concurrentie vermijden met o.a. Digital blue ocean strategieen.

Die zijn zeer geschikt om online te starten, te groeien en te schalen en om deze crisis te overleven in combinatie een vorm van de virtuele organisatie met hybride werken en effectief thuiswerken:

download-696x1042-3

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$ 8,99

Inclusief multiple-choice test, en gratis checklists voor managers & medewerkers

Meer tips & tricks over hoe jij succesvol online kunt ondernemen en de online shakeout kunt overleven? Bookmark dan deze blogs.

Maak nu een afspraak als jij snel jouw digitale strategie wilt bepalen en uitvoeren.

Meer weten over hoe jij snel de online shake-out kunt overleven en online geld kunt verdienen door snel de juiste digitale strategie te kiezen en die snel in te voeren? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

89 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 'ChatGPT voor ondernemers' tips Klik hierClose
error: Content is beveiligd !!