Wat is een oorzakenanalyse?

Wat is een oorzakenanalyse door Tony de Bree - 5

Wat is een oorzakenanalyse?

Goedemorgen,

Veel grote en kleine bedrijven zijn in grote financiele problemen. Om te weten of en wat je daar aan kunt doen, moet je snel een oorzakenanalyse maken, een goed overlevingsplan maken en dat snel uitvoeren. In dit blog wordt uitgelegd wat een oorzakenanalyse is.

Wat is een oorzakenanalyse?

Bij een oorzakenanalyse onderzoek je van buiten naar binnen met behulp van b.v. Starter Model Canvas©, het Startup Model Canvas©, het Mkb Model Canvas© of het Corporate Model Canvas© wat de oorzaken zijn van de financiele problemen die je onderneming ondervindt. Dat kunnen externe oorzaken zijn, interne oorzaken binnen je onderneming of een combinatie daarvan.

Voor de analyse van de intern organisatorische oorzaken, gebruik je het Organisatieontwerp Canvas©.

Als je een goede oorzakenanalyse doet, weet je wat er concreet gedaan moet worden. Wat jij zelf kunt doen en wat niet. En wat er nog mogelijk is.

Op basis van een goede oorzakenanalyse zijn er drie mogelijkheden:

Optie 1: Je kunt volstaan met een aantal kleine aanpassingen in je organisatie en je business model inclusief je bottom-line en je kunt een doorstart maken met een lean & mean organisatie met digitale producten en digitale diensten.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is een overlevingsplan? & Bedrijfsfinanciering in crisistijd

Optie 2: Je moet rigoreus en snel ingrijpen en je hele organisatie, je hele organisatieontwerp inclusief je business model snel integraal aanpassen met een haalbaar en realistisch overlevingsplan.

In beide gevallen kun je veel niet-noodzakelijke organistiekosten besparen door snel hybride werken, online werken en management op afstand in te voeren als onderdeel van sim virtueel organiseren in crisistijd. Dat kun je zelf snel doen met dit doe-het-zelf-pakket:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Optie 3: Overleven als onderneming is niet meer mogelijk. Je moet stoppen en afwikkelen voordat je bedrijf failliet gaat.

Op basis van het resultaat van de oorzakenanalyse, stel je dus als dat nog kan een overlevingsplan op. Als dat niet meer haalbaar is, moet je een plan maken om snel te kunnen stoppen. Of en hoe dat kan en wat de gevolgen zijn hangt o.a. af van de rechtsvorm die je gekozen hebt.

Maak snel een belafspraak.

Als je snel een oorzakenanalyse wilt maken, aarzel dan niet en maak een afspraak door me via dit formulier een e-mail te sturen of stuur me een bericht via mijn linkedin-profiel voor een snelle afspraak.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s. Laten we contact maken op LinkedIn, volg me op Instagram en op Twitter: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!