Wat is het MKB Model Canvas©?

Wat is het MKB Model Canvas© door Tony de Bree

Wat is het MKB Model Canvas©?

Goede morgen, snelheid is een van de belangrijkste criteria om succesvol een bedrijf te beginnen en om als startup, scale-up of als MKB-bedrijf in het algemeen deze Coronacrisis te kunnen overleven en ‘geld te verdienen in crisistijd’. Dan moet je snel je hele organisatie in kaart kunnen brengen en kunnen reorganiseren inclusief je business model en je verdienmodel. 

Daarvoor kun je het MKB Model Canvas© gebruiken.

Het MKB Model Canvas© is

‘een eenvoudig hulpmiddel waarmee je snel vanuit snel betalende klanten en prospects je MKB-organisatie, je MKB business model en je MKB verdienmodel kunt beschrijven op 1 A4tje’. 

Het is een handig hulpmiddel om je bestaande MKB organisatie inclusief je bestaande MKB business model en je bestaande MKB verdienmodel snel te beschrijven en ook snel integraal aan te passen.

Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is een virtuele organisatie?’, ‘Verandermanagement in het MKB,‘Wat is persoonlijke right-skilling?’‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ &  ‘Wat is blended learning?’ 

Het is een tool voor integraal organisatieontwerp en organisatieverandering voor MKB bedrijven waaronder startups en scale-ups. Ik gebruik het zelf ook voor wat ik mijn ‘virtuele eenmanszaak’ noem sinds 2001 (zie hier).

Een ander voorbeeld van dezelfde organisatieontwikkelings- en organisatieveranderingsaanpak is het het Startup Model Canvas© dat in ‘Overlevingstrategie voor startups’ zowel in het boek (zie hier op Bol.com bv) als in de online tutorials uitgebreid wordt uitgelegd.

In ‘De scale-up blueprint’ wordt het basistemplate opnieuw gebruikt om de 1) bestaande scale-up organisatie, scale-up business model en scale-up verdienmodel samen met je unieke zakelijke scale-up ecosysteem te ontwerpen en in te voeren en/of 2) een nieuwe scale-up organisatie, een nieuw scale-up business model en een nieuw scale-up verdienmodel samen met mensen en bedrijven in een uniek zakelijke scale-up ecosysteem te ontwerpen en in te voeren.

Het Scale-up Model Canvas© is hetzelfde als het MKB Model Canvas©.

En dat betekent dat je alle scale-up canvassen uit ‘De scale-up blueprint’ ook gewoon voor andere MKB-bedrijven kunt gebruiken.  

MAAK EEN AFSPRAAK

Als je meer wilt weten over hoe jij innovatieve startup, scale-up of MKB-canvassen kunt gebruiken om startups, scale-ups en MKB bedrijven te organiseren en te reorganiseren, maak dan hier een vrijblijvende afspraak met Tony.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!