Wat is een levensvatbaar bedrijf?

Wat is een levensvatbaar bedrijf door Tony de Bree

Wat is een levensvatbaar bedrijf?

Goedemorgen,

veel ondernemers klagen dat ze een levensvatbaar bedrijf hadden voor Corona en dat ze daarom onbeperkt steun van de Overheid en van banken zouden moeten krijgen. dat klinkt heel logisch, maar is dat eigenlijk wel zo?

Wat is een levensvatbaar bedrijf eigenlijk?

Een levensvatbaar bedrijf is een bedrijf dat zelfstandig met zijn bedrijfsvoering voor langere tijd winstgevend (rendabel) is en aan zijn financiële en organisatorische verplichtingen kan voldoen en blijven voldoen.

Lees ook:  ‘De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’, ‘Wat is verandermanagement?’, ‘Wat is het MKB Model Canvas?’, ‘Wat is digital right-skilling?’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’  & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Als er dus in de omgeving dingen fundamenteel veranderen zoals 1 of meer lockdowns waardoor je met je bestaande organisatie, je bestaande businessmodel en je bestaande verdienmodel niet meer aan je verplichtingen kunt voldoen, dan moet als eerste stap snel een probleemanalyse maken waardoor die problemen waaronder je financiele problemen zijn ontstaan en of die problemen tijdelijk of structureel zijn.

Als de problemen structureel zijn, moet je snel ingrijpen en snel een overlevingsplan maken of stoppen. Extra steun of extra leningen helpen dan niet en zorgen alleen nog maar voor extra problemen. Zeker als je zelf hoofdelijk aansprakelijk bent.

Hulp nodig om te levensvatbaarheid van je bedrijf te bepalen, met je overlevingsplan en/of ondernemingsplan?

Wil je meer weten over of en hoe jij  kunt overleven, je burn rate snel kunt verlagen en online geld kunnen verdienen met b.v. online diensten en digitale producten, email me dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

20 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!