Wat is een overlevingsplan?

Wat is een overlevingsplan door Tony de Bree

Wat is een overlevingsplan?

veel ondernemers zitten in de problemen door Corona en vragen zich af hoe ze deze pandemie kunnen overleven. Daarvoor heb je snel een goed overlevingsplan nodig.

Wat is een overlevingsplan?

“Een overlevingsplan is een plan van aanpak dat erop gericht is om je in problemen verkerende onderneming (gedeeltelijk) te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Lees ook: ‘Wat is de ‘digitale economie?, Wat is de gig-economy’?, ‘Wat is een levensvatbaar bedrijf?’, ‘Hoe toets je de haalbaarheid van een idee?’ ‘Wat is een ‘pitch video’?’ en ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Uit je omgevingsanalyse en de probleemanalyse kan blijken dat je onderneming als geheel niet meer levensvatbaar is of dat je bedrijf een aantal verliesgevende onderdelen moet afsplitsen of failliet moet laten gaan, afhankelijk van de omvang en de structuur van je bedrijf en de oorzaak van je (financiele) problemen..

Stoppen is een laatste optie die je in je plan kunt uitwerken. Je overlevingsplan voorziet dan in een aanpak waarin je als dat nog mogelijk is een ‘zachte landing’ maakt en tot een gestructureerde exit kunt komen, liefst zonder faillissement.

Jouw eigen overlevingsplan kan dus gebaseerd zijn op verschillende opties, welke één gemeenschappelijke doelstelling dienen: het doen overleven van je onderneming of een deel daarvan. Het is verstandig om daarbij verschillende scenaro’s te hanteren, afhankelijk van een aantal duidelijke veronderstellingen.

Maak nu een afspraak als je wilt weten hoe jij snel een overlevingsplan kunt maken.

Meer weten over hoe wat jij slim een startup kunt financieren of herfinancieren? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

8 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!