Wat is een virtuele organisatie?

Wat is een virtuele organisatie door Tony de Bree

Goede morgen,

een van de grote mythes uit de Industriele Revolutie is dat je organisatie MOET groeien tot een logge grote organisatie met veel lagen als je meer klanten aantrekt.

In onze huidige tijd van Internet sinds 2001, snelle bandbreedte en smartphones is dat eigenlijk al lang niet meer het geval.

download-1001x687-4

Groeien zonder te groeien (luisterboek)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€12,99

Je kunt ‘groeien zonder te groeien’: online en offline starten, groeien en schalen met behulp van ICT met de virtuele organisatie. Wat is een virtuele organisatie.

Wat dat is? Hier volgt mijn definitie. 

Een virtuele organisatie is een organisatievorm die gekenmerkt wordt door de afwezigheid van een gedeelde fysieke ruimte. De organisatieleden werken samen door middel van telecommunicatie. Met name als gevolg van de opkomst van het internet nam de realiseerbaarheid van, virtuele organisatievormen sterk toe.

Een van de slimme manieren om virtueel te organiseren is door het invoeren van hybride werken, thuiswerken en andere vormen van remote werken en managen op afstand:

download-696x1042-3

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$ 8,99

Inclusief multiple-choice test, en gratis checklists voor managers & medewerkers

Meer: Het AI Model Canvas, ChatGPT en de arbeidsmarkt & Hoe word je een AI gedreven bedrijf?

Formele en informele virtuele organisaties.

Wat hierbij aangetekend moet worden is dat het om een formele of een informele virtuele organisaties kan gaan. Denk maar eens aan informele virtuele organisaties als groepen op LinkedIn, op Facebook of op andere sociale media platforms. 

Voorbeelden van virtuele organisaties in ‘ Groeien zonder te groeien’.

Groeien zonder te groeien Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie door Tony de Bree nu ook als e-book

Groeien zonder te groeien (e-book)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€17,99

Een aantal succesvolle ondernemers uit Groeien zonder te groeien hebben hun eigen versie van de virtuele organisatie ingericht. Vaak gaat het om zzp’ers met hun eigen invulling van betekenisvol ondernemen met ‘de virtuele eenmanszaak’ of om organisaties met een klein (virtueel) kernteam met een of meer flexibele schillen daar om heen. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

66 Comments

Comments are closed.

error: Content is beveiligd !!