Wat is een startup ecosysteem?

Wat is een startup bedrijfsecosysteem door Tony de Bree

Wat is een startup ecosysteem? 

Het Startup Model Canvas© kent dus 13 verschillende bouwstenen om je startup ‘lean & mean’ te organiseren en als je dat wilt, integraal te reorganiseren, verdeeld in 4 blokken. Blok vier is je unieke ‘startup ecoysteem’. 

Wat is een startup ecosysteem?

Begin jaren negentig ontwikkelde James F. Moore het strategische planningsconcept van een bedrijfsecosysteem, dat nu algemeen wordt toegepast in de hightech gemeenschap. De basisdefinitie komt uit het boek van Moore, The Death of Competition: Leadership and Strategy in the Age of Business Ecosystems. Een startup ecosysteem is dus een bedrijfsecosysteem van een startup.

download-1500x1984-1

Kan het vliegen?

Van idee tot succesvolle startup

€ 20,00

Inclusief gratis checklists & als bonus 12 gratis e-books in het Engels twv € 120,00.

Lees ook: ‘De toekomst van managen, organiseren en samenwerken‘,  ‘Wat is het ‘Startup Model Canvas©’?’,  Wat zijn organisatiekosten? Wat is een virtuele organisatie?’‘Wat is een ‘pitch video’?’  & ‘Wat is ‘A La Carte’ leren?’

Uitgangspunt van het boek van Moore is dat bedrijven en dus ook startups, niet meer direct met elkaar concurreren maar dat bedrijven concurreren met hun eigen unieke bedrijfsecosysteem. In dit geval dus je eigen unieke startup ecosysteem met leveranciers, strategische partners en  waarmee je samen het verschil maakt voor jouw klanten en prospects.

Maak nu een afspraak.

Meer weten over hoe wat jij als oprichter van een startup of als startup consultant, startup trainer of startup business coach klanten kunt helpen met het Startup Model Canvas© hun startup optimaal te organiseren inclusief hun eigen unieke bedrijfsecosysteem? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!