‘Overlevingsstrategie voor startups. Zo overleef je een crisis in 5 stappen’

Overlevingsstrategie voor startups Zo overleef je een crisis in 5 stappen door Tony de Bree

Overlevingsstrategie voor startups. Zo overleef je een crisis in 5 stappen.

Veel bedrijven in Nederland zijn in grote financiele problemen gekomen door de Coronacrisis en daar horen ook veel  startups bij zoals Impact startups, FinTech-startups en RegRech-startups. 

Dan kun je dus twee dingen doen: of 1) je kunt mee blijven doen met de Groeien moet’ industrie en mensen uit eigen belang aanzetten om nog meer extern te lenen en te financieren en te lobbyen om extra steun van minister Hoekstra, of 2) je kunt proberen oprichters van startups een aantal praktische hulpmiddelen te geven in de vorm van een soort ‘overlevingsgids’ om hun overlevingskans te vergroten met een simpel 5 stappenplan dat je helpt om zelf en zoveel mogelijk mensen uit je startup-team te Corona te laten overleven.

Ik heb voor het laatste gekozen: mijn missie is om klanten, waaronder dus oprichters van startups, te helpen het verschil te maken voor hun klanten en deze Corona-pandemie te overleven. Om vervolgens weer o.a. online te kunnen groeien en schalen met behulp van ICT. 

Het noodpakket, ‘Overlevingsstrategie voor startups’  bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Een korte overlevingsgids. 
  • Printables:
    • het Startup Model Canvas©, het Externe Factoren Startup Canvas© & het Startup Ecosysteem Canvas©. Startup canvassen die je kunt downloaden, uitprinten en gebruiken. 
    • 4 Startup checklists waaronder ‘Hoe financier ik mijn startup?’ 
  • Online video tutorials om snel en in je eigen tijd mobiel te leren inclusief thuis hoe je de verschillende canvassen kunt invullen inclusief een ingevuld voorbeeld. Of als docent te gebruiken om oprichters van startups op te leiden.

Later!

p.s. Omdat het een korte overlevingsgids moest zijn, is de aanpak beperkt tot 5 stappen. Alle andere thema’s zoals of jij geschikt bent ja of nee en de samenstelling van je startup-team kun je vinden in ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’.

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!