Wat is een virtueel team?

Wat is een virtual team door Tony de Bree - teleconferencing

Goede morgen,

Vanaf het begin van de jaren’90 werkten medewerkers van multinationals en van grootbanken als mijn voormalige werkgever ABN Amro al via interne netwerken, via intranets, met virtuele teams. Veel managers, medewerkers en zelfstandige ondernemers hebben dat sinds het begin van de Corona-pandemie ook gedwongen geleerd. 

Wat is een virtueel team? 

Een virtueeel team is een organisatievorm die gekenmerkt wordt door de afwezigheid van een gedeelde fysieke ruimte. De teamleden werken samen door middel van telecommunicatie. Met name als gevolg van de opkomst van het internet nam de realiseerbaarheid van virtuele teams sterk toe.

Meer: ‘Wat is een virtuele organisatie?’, ‘Wat is de virtuele eenmanszaak?’ & ‘Wat is relevant levenlang leren?’

Interne, externe en gemengde virtuele teams. 

Er zijn objectief gezien drie soorten virtuele teams: interne teams van mensen die een (vast) contract bij een bepaalde organisatie hebben, externe teams van mensen die geen (vast) contract bij jouw organisatie hebben, maar voor jou werken op afstand en gemengde teams waarbij mensen met en (vast) contract intern samenwerken met mensen die dat niet hebben. 

Later. 

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan als hybride ondernemer online geld te verdienen vanuit huis als zijn online plan-b. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij executives, startups, scaleups en ondernemingsraden met digitale producten en online diensten om te overleven, studenten om succesvol online te starten en mensen die hun baan verliezen succesvol ondernemer te worden.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op