Wat is relevant leven lang leren?

Wat is relevant leven lang leren door Tony de Bree

Wat is relevant leven lang leren

Veel zelfstandige ondernemers en veel mensen met een vaste baan vragen zich sinds het begin van de Corona-pandemie in 2020 af welke opleidingen, trainingen en coaching zij nu het beste kunnen kiezen gegeven hun persoonlijke situatie en de situatie op de arbeidsmarkt, of beter gezegd ‘de werkmarkt’. Daarbij speelt ‘relevant leven lang leren’ een cruciale rol. Relevant leven lang leren is:

Relevante opleidingen, trainingen en andere leervormen gebruiken die jou persoonlijk beter in staat stellen relevant werk te vinden, moeilijker werk uit te voeren, van soort werk te veranderen, een grotere bijdrage te leveren aan de samenleving of een combinatie daarvan. 

Het huidige Overheidsbeleid richt zich vooral op formeel en niet-formeel opleiden en trainen in vaste banen, op corporate vaardigheden en op het behalen van diploma’s en certificaten. En dat is jammer, omdat het aantal banen, rollen en functies waarin die veelal ‘oude-normaal economie’ kennis en vaardigheden relevant is snel aan het afnemen zijn. 

Lees ook:  ‘Wat is ‘bijscholing’?’, ‘Wat is ‘omscholing’?’ ‘Wat zijn ‘zombie-opleidingen?’, Wat is hybride ondernemen?’, ‘Wat is A La carte leren?’, ‘Ik ga online starten.nl’  & ‘Wat is ‘startup bedrijfskunde?’

Relevant leven lang leren’, betekent daarom ook dat je op dit moment ervoor zorgt dat je met je eigen personal right-skillingplan (zie hier) alleen maar VOOR JOU relevante opleidingen en trainingen volgt, of dat nu voor omscholing of voor bijscholing is.  En dat je je laat coachen door iemand die voor jou aantoonbare relevante kennis en ervaring heeft. En het moet ook nog persoonlijk klikken natuurlijk. Zeker nu.

Later,

Tony

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

35 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!