Wat is een digibetocratie?

Wat-is-een-digibetocratie-door-Tony-de-Bree-

Wat is een digibetocratie?

Arjan Lubach introduceerde bij “Lubach op zondag’ de nieuwe term ‘digibetocratie’ over hoe het gesteld is met de digitale vaardigheden en kennis bij de Overheid., in de 2e kamer en bij de ministeries en uitvoeringsorganisaties.

Wat is een digibetocratie? 

Een digibetocratie is een regeringssysteem of besturingsmodel waarin besluitvormers geen of onvoldoende kennis hebben van digitale media en bv cybercrime om hun taken en verantwoordelijkheden te kunnen uitvoeren.   

Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is relevant leven-lang leren?‘, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’, ‘Wat is ‘digital-right-skilling’  ‘Wat is a la carte leren?’ 

In dit geval ging het vooral over de digitale kennis en vaardigheden van tweede kamerleden (zie dit artikel uit Trouw), maar hetzelfde geldt bv voor veel Raden van  Commissarissen van grote corporates. Ook daar is onvoldoende relevante kennis digitale media en zijn onvoldoende digitale vaardigheden aanwezig zoals ik hoorde tijdens mijn eigen opleiding voor ICT-lid voor Raden van Commissarissen.    

Neem nu contact op over jouw persoonlijke digital right-skilling plan.

Zeker in deze crisistijd moet je vooral dus de voor jou relevante kennis en vaardigheden leren en met name de digitale vaardigheden die jij persoonlijk nodig hebt als zelfstandige ondernemer of als je bv online wilt gaan starten, groeien en schalen met behulp van de juiste software en hardware. Meer weten?  Bel me op 06-34387806 (whatsapp), Skype me via tony.de.bree of email me hier.

Tot snel,
Tony

p.s.
P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!