Wat is omscholing?

Wat is omscholing door Tony de Bree

Wat is omscholing?

Er wordt sinds het begin van de Corona-pandemie nog veel meer aandacht besteed aan het belang van omscholing dan voor die tijd. En terecht. Waarom? Omdat 1) veel mensen hun vaste baan verliezen en 2) de zogenaamde ‘social distancing economie’ de ‘oude normaal economie’ definitief gaat vervangen.

Wat is omscholing?

Omscholing betekent dat je kennis en de vaardigheden aanleert die horen bij een ander beroep, een andere functie of of een andere rol dan waarin je nu werkzaam bent. Op die manier zorg je ervoor dat je relevante kennis en relevante vaardigheden aanleert. Zodat je een andere stap verder in je loopbaan kunt maken, een andere positie kunt gaan bekleden bij b.v. een reorganisatie, of een hele andere baan kunt gaan zoeken of een heel ander beroep kunt gaan uitoefenen.  

Lees ook: ‘Wat is de ‘digitale economie?’, ‘Wat is relevant leven lang leren?’, ‘Wat is  bijscholing?’, Wat is ‘persoonlijk right-skilling’?’, ‘Wat is digital right-skilling? ,‘Wat is A La Carte leren?’, ‘Wat is ‘on demand leren?’ & ‘Wat is outplacement 2.0? 

Het woord ‘relevant’ is cruciaal in deze definitie en zeker in deze tijd. Waarom? Omdat b.v. corporate skills irrelevant zijn als je ondernemer wilt worden. 

Die les heb ik zelf door schade en schande geleerd toen ik in 2011 mijn vaste baan bij ABN Amro verliet.

Neem nu contact op.

Wil je onafhankelijk werkadvies en/of onafhankelijk opleidingsadvies en een persoonlijk right-skillingplan? Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Succes en sterkte als je vaste baan op de tocht staat.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen