Wat is outplacement 2.0?

Goedemorgen.

Hoe gaat het? Lekker aan het werk of zit je nu minder rustig op je plek vanwege de mogelijke gevolgen van de Coronacrisis voor je huidige baan? Dat laatste kan ik me goed voorstellen trouwens.

Net als veel andere mensen in traditionele grote organisaties, kon ik in 2011 ABN Amro verlaten en moest ik verplicht een traditioneel outplacementprogramma doorlopen ter voorbereiding op mijn vertrek in de tweede helft van 2011.

Het was eigenlijk een verspilling van kostbare tijd en geld van ABN Amro, maar ook van mijzelf. Waarom? Omdat toen toen al de kans voor iemand zoals ik, hoogopgeleid en boven de 40, om een ​​nieuwe soortgelijke baan te vinden met een vergelijkbaar salaris praktisch nihil. Maar wat nog veel belangrijker was: ik wilde helemaal niet meer in een grote, logge organisatie werken. Waarom? Omdat ik sinds 2001 aan mijn ‘online plan-b’ had gewerkt en online geld verdienen vanuit huis met mijn ‘virtuele eenmanszaak’ super had gevonden. Een ware verademing.

Lees ook: ‘Heb jij een plan-b als je je baan verliest?’ ‘Wat is jouw online plan-b?’ & ‘Wat is ‘A la carte leren’?’

En die praktische ervaringen met online geld verdienen vanuit huis op basis van mijn eigen ‘persoonlijke right-skillingplan’ en mijn eigen overgang van manager naar succesvol ondernemen hebben me enorm gehlopen. Zeker sinds het uitbreken van de Covid-19-crisis. Ik noem die aanpak sindsdien ‘Outplacement 2.0’

Outplacement 2.0 zijn innovatieve on demand diensten die een aangezegde of al ontslagen werknemer helpen bij de transitie naar succesvol zelfstandig ondernemerschap of bij het vinden van een nieuwe baan bij corporates, maar vooral bij startups, scale-ups en MKB-bedrijven. Met on demand blended learning-programma’s voor ‘right-skilling talent’ en met als optie op-maat activiteiten voor ‘repositioning talent’.

Dit blended learning programma zijn net als de andere programma’s bedoeld om je te helpen om in je eigen tempo en met je eigen persoonlijk reskillingplan op maat de overgang te maken van werknemer naar succesvolle ondernemer.

Maak vandaag een afspraak.

Wil je meer weten over alle nieuwe ‘outplacement 2.0’ programma’s voor jou persoonlijk of voor jouw organisatie als je een HR-professional bent bv, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij met digitale producten & on demand online services corporates, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

You might like

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op