Wat is outplacement 2.0?

In 2011 moest ik verplicht bij ABN Amro een traditioneel corporate outplacementprogramma doorlopen ter voorbereiding op mijn  ontslag eind 2011. Maar dat was zonde van de tijd, het geld en de energie van ABN Amro en van mijzelf en de andere hoogopgeleide managers en medewerkers. Gelukkig wist ik dat op basis van het feit dat ik vanaf 2001 naast mijn vaste baan ervaring had opgedaan als online ondernemer met mijn eigen online plan-b.

download-696x1042-3

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$ 8,99

Inclusief multiple-choice test, en gratis checklists voor managers & medewerkers

Op basis van die praktische ervaringen, van 12.000+ van mijn klanten, online freelancers en thuiswerkers in die tijd en van veel mensen die ik daarna heb ontmoet, is het ‘outplacement 2.0’ concept ontstaan op basis van het principe van personal rightskilling inclusief digital rightskilling en vooral van fast learning met een fast learning plan in plaats van een traditionele persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Wat is outplacement 2.0?

Outplacement 2.0 is just-in-time leren en begeleiding vanaf het moment dat je van baan wilt veranderen, tot aan het moment dat je klaar bent om een succesvolle ondernemer te worden. Met behulp van verschillende virtuele leervormen, zelfstudiemodules en persoonlijke coaching verdien jij zo snel mogelijk geld als succesvol ondernemer naast je vaste baan of full-time. Hierbij wordt gekeken naar jouw wensen en talenten, zodat je zo snel mogelijk op de voor jou en je familie op de juiste plek terecht komt.

Lees ook: Wat is de online shakeout?,  ‘De 7 opties voor de toekomst van werk’, Wat is een fast learning plan? & ‘Wat is ‘A la carte leren’?’

Om te voorkomen dat je onnodig kostbare tijd, geld en energie verspilt, zijn er nieuwe A la carte virtuele leertrajecten ontwikkeld met een in pincipe bijna oneindig aantal keuzemodules.  Afhankelijk van hoe jij als executive, manager of medewerker in de toekomst werk en inkomen in de online gig economy voor jezelf en je omgeving wilt gaan invullen als ondernemer in deeltijd of full-time ondernemer.

Voorbeelden van virtuele trajecten:

– Naast je vaste baan in deeltijd online gaan ondernemen.

– Je vaste baan opzeggen en voor jezelf online beginnen.

– Je eigen startup oprichten, groeien en schalen met ICT met o.a. ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’ en Overlevingsstrategie voor startups met het Startup Model Canvas©. (inclusief opties als: FinTech, RegTech, eHealth & PropTech).

– Bij een startup gaan werken.

– Bij een scale-up gaan werken.

– Bij een MKB-bedrijf gaan werken.

– Ik ga online starten met de virtuele eenmanszaak, virtuele diensten en digitale producten. Van medewerker tot succesvol zzp’er met o.a. ‘Geld verdienen met jezelf’  en het Starter Model

Voorbeelden van nieuwe ‘fast learning’ leertrajecten:

Bedrijfskunde voor corporates.

Bedrijfskunde voor startups.

Bedrijfskunde voor scale-ups

Bedrijfskunde voor het MKB.

Start je eigen fast learning of hybride outplacement 2.0 leerraject. 

Wil je meer weten over hoe jij snel je eigen fast learning online of hybride utplacement 2.0 leertraject kunt samenstellen op basis van je eigen fast learning plan en kunt starten waar en wanneer je maar wilt, stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806. Dat kan naast je vaste baan of als je al een vaststellingovereenkomst hebt getekend, maar het liefst daar nog voor. Dan verlies je namelijk geen kostbare tijd, geld en energie aan corporate zombie-opleidingen zoals veel managers en medewerkers nog steeds doen.  

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

32 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!