Wat is traditioneel outplacement?

Wat is traditioneel outplacement door Tony de Bree

Goedemorgen.

De wereld verandert heel snel, net als de traditionele arbeidsmarkt voor hoogopgeleide managers en medewerkers van 45plus. Het aantal vaste banen voor die doelgroep is snel aan het afnemen. En daarom helpen traditionele outplacement-trajecten ook niet meer.

Wat is traditioneel outplacement?

De oorspronkelijke definitie (van Wikipedia) van ‘outplacement’ is:

‘Het verlenen van hulp aan boventallige werknemers bij het vinden van een nieuwe baan, hetzij als een uitkering die rechtstreeks door de werkgever wordt verstrekt, hetzij via een gespecialiseerde dienst.”

Ik heb veel senior managers en medewerkers kunnen helpen tijdens de 26 jaar dat ik bij ABN Amro werkte (zie hier) tijdens verschillende soorten reorganisatie- en herstructureringsprogramma’s als global change manager om een ​​andere functie binnen en buiten het bedrijf te vinden. En vroeger werkte dat vaak prima.

Het was in een aantal bedrijfstakken, waaronder in het bankwezen en in de financiële dienstverlening in het algemeen, relatief eenvoudig om dezelfde positie op hetzelfde niveau in uw eigen bedrijfstak of in een andere bedrijfstak te vinden. Onafhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau of ervaring.

Maar de zaken zijn drastisch veranderd sinds het begin van de Coronacrisis. .

Is tijd en geld uitgeven aan traditioneel outplacement dan volkomen zinloos?

Betekent dit dat niemand meer een nieuwe soortgelijke functie vindt en dat traditionele outplacement-activiteiten volkomen nutteloos zijn? Natuurlijk niet, dat gebeurt nog steeds zoals we ook zien in een van de opties van het ‘digital rightskilling talent programma’ dat ik heb ontworpen en samen met Boudewijn Vellinga  van Greifenberg aanbiedt als onderdeel van ‘repositioning corporate talent’.

Maar dan worden deze activiteiten een integraal onderdeel van wat ik ‘outplacement 2.0’ noem, naast een breed scala aan mogelijke andere activiteiten. Wat dat is, ‘outplacement 2.0’? Lees dit blog.

Maak nu uw persoonlijke right-skillingplan.

Stuur me hier een mailtje met je telefoonnummer en een link naar je linkedin-profiel en ik bel je om de datum en tijd vast te leggen voor een gratis korte bespreking van je persoonlijke outplacement 2.0 mogelijkheden.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance & KYC. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis als zijn ‘online plan-b’. Sinds 2011 is hij hybride ondernemer met ‘de virtuele eenmanszaak’ als business model. Vanaf het begin van de coronacrisis helpt hij met digitale producten & on demand online services corporates, startups en scaleups om te overleven en managers en medewerkers om de transitie ‘van medewerker naar ondernemer’ te maken met hun eigen online plan-b.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen

NU KUN JE ME GEMAKKELIJK BEREIKEN ...

Hé, het is Tony hier. Wil je mij bereiken en vragen stellen? Gebruik de volgende sociale links en e-mailadres:

Social Media

Neem contact op