Wat is online leren?

Wat is thuiswerken door Tony de Bree

Wat is online leren?

Sinds het begin van de Corona-pandemie hebben grote organisaties en mainstream journalisten online leren in verschillende vormen ‘ontdekt’.  

Wat is online leren? 

Online leren is het via het open Internet of via interne intranets leren als manager, als medewerker of als ondernemer met behulp van verschillende leervormen en interactievormen. 

Lees ook: Wat is de online kluseconomie?, Wat is thuiswerken? & Wat is een digital nomad?

Online leren is niet nieuw, dus daar kunnen we veel van leren. 

In grote multinationals zoals bij grootbanken als mijn werkgever werd al vanaf halverwege de jaren’80 door o.a. veel ICT-professionals al online geleerd met ‘Computer Based Trainin (CBT)’ via beveiligde intranets waarbij ze leerden om b.v. met bepaalde ICT-systemen om te gaan of ze werden bijgeschoold in het gebruik van updates van software. 

En vanaf het begin van de explosie van het Internet (2000-) leren honderduizenden zelfstandige ondernemers, online freelancers en digital nomads al dagelijks online overal op de wereld. 

En dat betekent dat er dus al veel ervaring met online leren is opgedaan gedaan en veel over is geschreven. 

Meer te weten komen over hybride leren en online leren? Bookmark dan deze blogs.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!