Wat is de online kluseconomie?

Wat is de kluseconomie door Tony de Bree

Wat is de online kluseconomie?

Vanaf de start van Internet rond 2000 en nog meer sinds het begin van de Corona-pandemie wereldwijd is de online kluseconomie steeds belangrijker geworden. Wat is de online kluseconomie eigenlijk?

De online kluseconomie is een economie waarin mensen elkaar inhuren voor online en offline klussen. De online kluseconomie is geexplodeerd vanaf ongeveer het jaar 2000 door de opkomst van het Internet en o.a. door sites als Fiverr dat in 2010 werd opgericht. 

De online kluseconomie heeft veel voordelen voor iedere startende maar ook voor actieve zelfstandige ondernemers waaronder online starters en voor zzp’ers zoals ikzelf eerst in deeltijd en daarna full-time na 2011.

Lees ook: Wat is de online shakeout?, Wat zijn digitale producten?‘Wat zijn digitale diensten?’‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek?’ 

Geld verdienen in de online kluseconomie.

Vanaf het begin van de Corona-epidemie is de nadruk in mijn overlevingsplan nog meer op online en digitaal komen te liggen met mijn virtuele organisatie, ‘mijn virtuele eenmanszaak’ als digital nomad

Om extra inkomsten online te genereren na het begin van de Corona-pandemie, doe ik o.a. deze side-gigs voor een aantal vrienden en klanten en probeer ik vooral een verschil te maken in het leven van al mijn klanten. 

Kosten besparen in de online kluseconomie.  

Er zijn heel veel verschillende manieren om online kosten te besparen in de kluseconomie. Ik ben allereerst dus zzp’er met een virtuele eenmanszaak. Ik heb geen eigen personeel maar doe al sinds 2001 aan actieve outsourcing met online ondernemers inclusief online freelancers in mijn business ecosysteem van leveranciers, strategische partners en online freelancers wereldwijd. 

Daarbij spelen op alle niveaus substituten, organisatiekosten en opportuniteitskosten een cruciale rol om de pandemie te kunnen overleven als zzp’er en snel online te kunnen groeien en schalen met behulp van nieuwe technologie. 

Daarnaast volg ik sinds 2011 al geen corporate opleidingen meer, koop ik geen corporate managementboeken meer en leer ik just-in-time relevante kennis en vaardigheden voor mij persoonlijk als zzp’er in mijn situatie op basis van A la carte leren. Daarmee bespaar ik heel veel kostbare tijd, geld en energie. 

Als je het niet uitgeeft, hoef je het ook niet te verdienen toch? 

Maak vandaag een afspraak over hoe jij slim geld kunt verdienen en kosten kunt besparen in de online kluseconomie.

Wil je meer weten over hoe jij succesvol geld kunt verdienen en kosten kunt besparen als ondernemer in deeltijd of als actieve of toekomstige zelfstandig ondernemer in de online kluseconomie ? Klik dan op persoonlijk werkadvies of persoonlijk leeradvies.

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

47 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!