Wat zijn digitale substituten?

Wat zijn digitale substituten door Tony de Bree

Sinds het begin van de opkomst van het Internet en nog meer sinds het begin van de Corona-pandemie, spelen digitale substituten een belangrijke rol in de economie en wel met name in de digitale economie en de nieuwe normaal economie.

Wat zijn digitale substituten?

goederen en diensten zijn digitale substituten van elkaar wanneer ze eenzelfde soort behoefte kunnen bevredigen (boter en margarine). Een kenmerk van digitale substituten is dat de vraag naar het ene digitale goed of van de ene digitale dienst stijgt als het andere pysieke of online goed of de andere dienst duurder wordt of (tijdelijk) niet beschikbaar is.

In dit geval werden en worden veel fysieke producten vanwege de lockdowns vanaf het begin van de Corona-crisis vervangen door digitale producten en veel offline diensten door digitale diensten.

Voorbeelden van digitale substituten zijn: 

  1. Video conferencing in plaats van zakenreizen. 
  2. Online thuiswerken vs op kantoor werken. 
  3. Online leren in plaats van op school leren.
  4. E-books in het Engels in plaats van e-books in het Nederlands.
  5. Luisterboeken in plaats van fysieke boeken.
  6. Video conferencing in plaats van zakenreizen. 
  7.  On-demand-leren in plaats van traditioneel frontaal groepsgewijs onderwijs. 
  8. Management e-books in plaats van fysieke managementboeken. 

Dat laatste kan zowel voor een klant als voor de auteur veel geld schelen. Zoals in het geval van dit nieuwe management e-book in het Nederlands:  

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

De klant krijgt meer waar voor zijn of haar geld en de auteur houdt er relatief gezien meer aan over. Een ander voordeel is dat op deze manier management e-books just-in-time en on-demand kunnen worden geschreven en verkocht. Ik doe niets anders meer.

Sommige van die digitale trends rond digitale substituten zijn waarschijnlijk tijdelijk, maar andere digital trends zullen in de een of andere vorm definitief zijn of je zult blijven hybride vormen blijven zien. Met alle gevolgen van dien voor de betrokken corporates, startups, scale-ups en MKB-bedrijven in bepaalde sectoren zoals de uitgeverijwereld & de boekwinkels. 

Meer weten hoe jij online geld kunt verdienen?

Stuur me dan nu een e-mail of app me op 06-34387806, dan maken we snel een vrijblijvende virtuele afspraak.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!