Wat is je runway?

Wat is je runway door Tony de Bree

Wat is je runway?

Als je een bedrijf wilt starten en laten ‘opstijgen’, wilt laten groeien en schalen, maar vooral ook als je wilt dat je bedrijf een crisis zoals de Corona-pandemie overleeft en dus niet ‘neerstort’, is het belangrijk om als ondernemer relevante kennis in huis te hebben om de juiste strategische, organisatorische en financiele keuzes te kunnen maken.

download-1500x1984-1

Kan het vliegen?

Van idee tot succesvolle startup

€ 20,00

Inclusief gratis checklists & als bonus 12 gratis e-books in het Engels twv € 120,00.

Dus daarom vandaag weer een blog uit de serie Bedrijfsfinanciering voor ondernemers’ over je ‘runway’. Wat is je runway?

Je runway is de hoeveelheid tijd (meestal uitgedrukt in maanden) voordat je onderneming moet stoppen. Die runway kun je uitrekenen door je huidige kaspositie te delen door je huidige maandelijkse burn rate: de hoeveelheid geld die je maandelijks meer uitgeeft dan dat er binnenkomt.

Lees ook: Wat is de ‘digitale economie?‘Wat is de ‘social distancing economie’?Wat is de  ‘gig-economy’?Wat zijn overlevingsstrategieen?,  Wat is ‘een levensvatbaar bedrijf?’ & Hoe toets je de haalbaarheid van een idee? 

Aan de ene kant moet je dus op tijd stoppen en remmen om niet neer te storten als ‘van de grond komen’ niet lukt en je het einde van de startbaan hebt bereikt.

En aan de andere kant moet je ervoor zorgen dat je in de lucht blijft of bij het dalen niet neerstort aan het eind van de landingsbaan.

Om je runway te verlengen moet je zowel naar in de inkomstenkant als de uitgavenkant kijken. In tijden van crises blijkt dat klanten anderen behoeften hebben en dat er dus geen vraag of minder vraag is naar jouw oplossingen. Maar dat ze al dan niet gedwongen switchen naar substituten. Waaronder sinds Corona en de lockdowns vaak naar digitale substituten. Snel stoppen met die oplossingen en een of meer producten en diensten is dan belangrijk.

download-1001x687-1

Kan het vliegen? (luisterboek)

Van idee tot succesvolle startup

€12,99

Veel uitgaven die zzp’ers, maar ook corporates, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven doen, zijn vaak niet noodzakelijke uitgaven zijn. En dus niet noodzakelijke kosten. 

Neem nu contact op.

Wil je eerlijk onafhankelijk advies over hoe jij je bedrijf kunt starten of laten overleven? Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekb

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis 'ChatGPT voor ondernemers' tips Klik hierClose
error: Content is beveiligd !!