Hoe toets je haalbaarheid van een idee?

Hoe toets je de haalbaarheid van een idee door Tony de Bree

Hoe toets je de haalbaarheid van een idee?

Veel corporates, zelfstandige ondernemers, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven zijn gedwongen om hun hele business model en hun verdienmodel overboord te gooien omdat ze door de pandermie in grote financiele problemen zijn gekomen. 

Daarnaast willen veel mensen nog steeds een eigen bedrijf starten of nieuwe inkomstenstromen aanboren. 

Hoe toets je de haalbaarheid van een idee?

Uit eigen ervaring weet ik dat het van het grootste belang is om snel het beste idee te kiezen, waarbij de slaagkans gezien de omgeving waarin je opereert, je persoonlijke profiel en een bedrijfseconomische afweging/vergelijking even belangrijk zijn om de haalbaarheid van je idee te kunnen inschatten in vergelijking met andere ideeen bijvoorbeeld. 

Lees ook:  Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is het  Startup Model Canvas©?’, ‘Wat is een ‘levensvatbaar bedrijf’?’,  ‘Wat is digital right-skilling?’‘Wat is persoonlijk right-skilling?’ & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

In alle gevallen heb je namelijk te maken met zogenaamde ‘opportuniteitskosten’, uitgedrukt in tijd, energie en geld

Dit was een bericht uit de serie ‘Van idee tot succesvolle startup’

Maak nu een afspraak.

Meer weten over hoe wat jij als starter, oprichter van een startup of als actief ondernemer het juiste idee kiest? Maak dan nu een afspraak met me via dit formulier

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message