Wat is jouw burn rate?

Wat is jouw burn rate door Tony de Bree

Wat is jouw burn rate?

als je een bedrijf wilt starten, maar vooral ook als je wilt dat je bedrijf een crisis zoals deze Corona-pandemie overleeft, is het belangrijk om daarvoor de relevante basiskennis in huis te hebben om de juiste strategische, organisatorische en financiele keuzes te kunnen maken.

Dus daarom vandaag weer een blog uit de serie Bedrijfsfinanciering voor ondernemers’ over je ‘burn rate’.

Burn rate of ‘verbrandingssnelheid’ is de snelheid waarmee een bedrijf geld verliest. Het wordt uitgedrukt in maandelijkse termen. Bijv. “Het verbrandingspercentage van het bedrijf is momenteel $ 20.000 Euro per maand. Maar het kan ook per week of zelfs per dag zijn. In die zin is het woord “verbranden” een synoniem voor negatieve cashflow.

Lees ook: Wat is de ‘digitale economie?‘Wat is de ‘social distancing economie’?, Wat is de  ‘gig-economy’?, Wat zijn overlevingsstrategieen?Wat is ‘een levensvatbaar bedrijf?’ & Hoe toets je de haalbaarheid van een idee? 

Wat de ‘false experts’ in onze ‘groeien-moet’ industrie inclusief de grootbanken noch de KvK je vertellen is dat het in een kansrijk overlevingsplan of businessplan vooral ook moet gaan om ‘noodzakelijke uitgaven’ of te wel ‘noodzakelijke kosten’.

In de praktijk blijkt namelijk vaak dat veel van kosten die bedrijven inclusief corporates, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven maken niet noodzakelijke kosten zijn.

Dan hoef je dus niet naar de bank, maar moet je eerst kijken naar je bestaande kostenstructuur (zie ook het startup model canvas). 

Neem nu contact op.

Wil je eerlijk onafhankelijk advies over hoe jij je bedrijf kunt starten of laten overleven? Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!