Een overlevingsplan voor zzp’ers

Een overlevingsplan voor zzp'ers door Tony de Bree

Een overlevingsplan voor zzp’ers.

Ben jij een zzp’er en heb je moeite om deze crisis te overleven? Om de kans daarop te vergroten, moet snel een overlevingsplan maken en dat snel uit voeren. Hoe? Daar gaat dit blog over.

Wat is een overlevingsplan voor zzp’ers?

“Een overlevingsplan voor zzp’ers is een kort ondernemingsplan, een kort bedrijfsplan, dat erop gericht is om jouw in problemen verkerende eenmanszaak te laten voortbestaan, te continueren of te stoppen.”

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is de online kluseconomie? & Wat is een persoonlijk overlevingsplan?

De eerste stap die je direct moet nemen is onderzoeken hoe je huidige verdienmodel er uit ziet. Met welke klanten je de meeste inkomsten genereert. Meestal geldt daar de 80/20-regel: je verdient 80% van je inkomsten met het leveren van oplossingen aan 20% van je klanten.

Daarnaast kijk je ook met welke producten en diensten je dat doet.

Vervolgens kijk je naar wat je huidige kostenstructuur is en wat in het licht van de eerste twee punten, noodzakelijke en niet noodzakelijke kosten zijn. Je kunt b.v. al veel vaste kosten bewaren door effectief thuis te gaan werken en kantoorruimte etc op te zeggen. Hoe je dat effectief kan doen, kun je met dit e-book en met de gratis checklists snel leren:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Maak nu een belafspraak om snel je overlevingsplan voor zzp’ers te maken of aan te passen.

Leren hoe jij snel een overlevingsplan voor jou als zzp’er met je eenmanszaak kunt maken, uitvoeren en aanpassen als dat nodig is? Maak dan nu een afspraak met me via Linkedin of via dit formulier.

Mvg
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!