Oudere werknemer praktisch geen vaste baan meer – so what?

Oudere werknemer praktisch geen vaste baan meer - so what - door Tony de Bree

Oudere werknemer praktisch geen vaste baan meer – so what? 

Toen ik in 2011 op mijn 54e ontslag nam bij ABN Amro, wist ik dat er voor ouderen zoals ik boven de 50 praktische geen vaste banen meer waren. En dat werd nog eens bevestigd door mijn ervaringen bij het UWV als onderdeel van mijn ‘resocialisatie’ zoals ik het noem. Ik vond dat helemaal niet erg. Waarom niet, beschrijf ik in dit blog. 

Toen op 1 oktober 2010 de slagboom van ABN Amro N-Share voor het laatst voor mij open ging (zie de afbeelding hierboven uit ‘Dagboek van een bankier’) ging er een zucht van verlichting door me heen: ‘Wow! Free at last’. Waarom? Omdat ik met veel moeite van een burn-out op kosten van de Belastingbetaler onder Zalm aan het bijkomen was met alle gevolgen voor mijzelf en mijn gezin. 

Meer: De online gig economy tips, Hoe richt je een innovatieve 50plus startup op &  Outplacement 2.0

Ik wist een ding zeker: ik wilde nooit meer in een grote bureaucratische organisatie onder een Bokito-manager werken. Wat ik wel wilde? Ik wilde zelfstandig online ondernemer worden vanuit huis en als digital nomad. In de online kluseconomie met online werken en leren, lagen voor mij de kansen. Hoe ik dat wist? 

Ik was vanaf 2001 als online plan-b vanuit huis online geld gaan verdienen naast mijn vaste baan bij ABN Amro. Met bloggen en met het schrijven en verkopen van korte e-books en andere digitale producten zoals checklists in het Engels. Over Internet marketing, working at home, online freelancing en making money online. Ja, toen al.  Met uiteindelijk 12.000+ klanten en e-mailadressen met mijn eigen virtuele eenmanszaak.  

Als je meer wil lezen, horen en zien over hoe je het beste je baan kunt opzeggen en je eigen online bedrijf kunt beginnen zoals ik en vele anderen met mij sinds 2001 online hebben gedaan en zelfs in deze crisis hun eigen broek kunnen ophouden, bookmark dan ‘Zeg je baan op blogs’

Wil je persoonlijk werk- en leeradvies over hoe jij naast je vaste baan kunt gaan ondernemen online of ontslag kunt nemen net als ik in 2011, app me dan op 06-34387806 of e-mail mij hier, plannen we direct een directe korte virtuele afspraak. 

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!