[MUST READ]: The Fat Firm – The Transformation of A Firm From Fat To Fit van Andris Zoltners

must-read The fat firm - The transformation of a firm from fat to fit by Andris Zoltners

Goedemiddag, ik koop al heel lang geen corporate transformatie, change management en andere managementboeken inclusief over leiderschap meer en zeker niet in tijden van crisis zoals nu. Waarom? Het antwoord is heel simpel: omdat mijn boekenkast er al vol mee staat. Waarmee?

Met corporate transformatie- en change managementboeken vanaf het begin van de jaren’90. Toen veel multi-nationals waaronder banken en ikzelf als manager hands-on, ervaring op deden met de virtuele organisatie met corporate ICT-systemen, namelijk Intranets, met hybride werken en met thuiswerken b.v.

Digital disruption van traditioneel organisaties.

En zo met de impact van ICT op managen, organiseren en samenwerken op te grote en te ‘dikke’ organisaties dus, zoals ik beschreef mijn proefschrift ‘Transformation of Financial Services Companies’ in 2001 en in ‘Dinosaurier of krokodil. De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’ in 2014.

Vandaag het tweede persoonlijke ‘must-read’ managementboek over corporate transformatie, corporate innovatie en corporate change management:

The Fat Firm The Transformation of A Firm From Fat to Fit by Andris Zoltners

Vanwege alle schitterende cartoons. Over change management, organisatiecultuur als antwoord op alle problemen), organisatieverandering, herstructureren en waarom die transformatieprogramma’s keer op keer mislukken.

Meer: Wat is de online kluseconomie?, Wat is de online shakeout? & Wat is persoonlijk right-skilling?

Opnieuw een mooi voorbeeld van een transformatie, innovatie & change managementboek uit het begin van de jaren’90 van de vorige eeuw dat nog steeds actueel is in 2022. Met schitterende cartoons van allerlei soorten managers en collega’s in ‘fat firms’, ‘(te) dikke organisaties‘, traditionele top-down organisaties die aan ‘organisatieobesitas’ leiden en fundamentele veranderingen tegen houden. Vaak door machteloos te verklaren ‘ít’s the culture……’ zoals nu ook nog dagelijks gebeurt als er wordt gesproken over ‘de bestuurscultuur’ in Den Haag of ‘de innovatiecultuur’ in vaak te grote ‘fat’ firms en op Ministeries met de enorme silo’s en bureaucratie daarin.

Als je nog meer must-read managementboeken in het Engels wilt lezen, bekijk dan deze tips. En wat in crisistijd nog veel beter, slimmer en goedkoper is: Engelstalige ‘short management eBooks’ zoals deze how-to management eBooks.

Later!

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!