Wat is een online platform?

Wat is een online platform door Tony de Bree

Wat is een online platform?

Sinds de start van internet, worden online platforms steeds belangrijker in de online economie. en helemaal sinds het begin van de Corona-pandemie. Wat online platforms zijn wordt in dit artikel uitgelegd.

Wat is een online platform?

Een online platform is een digitale dienst die internet gebruikt om interacties tussen twee of meer afzonderlijke maar onderling afhankelijke gebruikers (of dit nu bedrijven of particulieren zijn) te vergemakkelijken. Online platforms zijn online marktplaatsen waar vraag en aanbod elkaar elektronisch ontmoeten.

Mega online platforms zoals Amazon.com, Aliexpress en de grote sociale netwerken zijn online DE digital leaders. Ze zijn zo dominant dat er steeds meer gesproken wordt van ‘de online platformeconomie in het Engels The Online Platform Economy:  

paperbackstack-1

Digital Strategy MappingDigital Leadership In The Online Platform Economy

$8,99

Inclusief een multiple-choice test, gratis canvassen en een gratis ebook.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is een business ecosystem? & Wat is online leren?

Online platforms worden ook wel electronische marktplaatsen, e-marktplaatsen, digitale marketplaatsen of ‘business platforms’ genoemd.

Online platforms spelen ook een steeds belangrijkere rol in de online gig economy.

Leren hoe je een succesvol online platform ontwerpt en implementeert.

Als je wilt leren hoe je snel een succesvol online platform ontwerpt en implementeert en zo een digital leader wordt, vul dan dit formulier in inclusief uw mobiele nummer en de link naar uw LinkedIn-profiel.

  Dan nemen wij direct contact met je op om een ​​afspraak te maken voor een vrijblijvend gratis intakegesprek.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!