De Grote Ontslaggolf in Nederland

Wat is de grote ontslaggolf door Tony de Bree

De Grote Ontslaggolf in Nederland

Sinds het begin van de coronacrisis veranderen veel mensen al dan niet noodgedwongen massaal van vaste baan en van werk. In de Verenigde Staten wordt gesproken over The Great Resignation of te wel de grote ontslaggolf in het Nederlands.

Bij het voorkomen van een ongewenste grote ontslaggolf vanuit de organisatie en dus ook vanuit HR-gezien, speelt een aantal arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol vanuit belangrijke managers en medewerkers en vanuit jongeren die geworven moeten worden gezien.

Het gaat hierbij om hoe de organisatie omgaat met hybride werken en thuiswerken, met loopbaanontwikkeling, leren & ontwikkelen, met talentmanagement, leiderschap en of er al dan niet een positieve organisatiecultuur en innovatiecultuur in het bedrijf is.

Je kunt op drie manieren naar de grote ontslaggolf in Nederland kijken: 1) vanuit het perspectief van HR-professionalsdie talenten willen houden (retentie) en talenten willen aantrekken, 2) vanuit executives, managers en medewerkers die hun ontslag hebben genomen of gaan nemen omdat ze niet tot hun recht komen in de organisatie en voor zichzelf willen beginnen 3) jonge mensen die niet in een grote traditionele hierarchische organisatie willen werken.

Meer blogs over ‘De Grote Ontslaggolf in Nederland vind je hier.

En per doelgroep:

De grote ontslaggolf in Nederland voor HR-professionals.

De Grote onslaggolf in Nederland voor managers en medewerkers.

De grote ontslaggolf in Nederland voor jongeren.

En Het grote ontslag, Zeg je baas gedag en Quit Your Job blogs.

De grote ontslaggolf in Nederland.

Wil je meer weten over The Great Resignation, de grote ontslaggolf voor jou persoonlijk als HR-professional, als leidinggevende, als manager, als werknemer of als (toekomstig) zelfstandig ondernemer, bel me dan nu op 003163487806 of nog beter, what’s app me first, oké? Dan maken we onmiddellijk een virtuele afspraak.

Met vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!