[BLOG]: De Grote Ontslaggolf in Nederland voor HR-professionals

De grote ontslaggolf in Nederland voor HR-professionals - talent management - jonge mensen door Tony de Bree

[NIEUW]: De grote ontslaggolf in Nederland voor HR-professionals.

In de Verenigde Staten en in een aantal andere landen praten HR-professionals en arbeidsmarkttrendwatchers veel over de kansen en bedreigingen van The Great Resignation of te wel De Grote Ontslaggolf in het Nederlands.

Vanuit een organisatorisch HR-perspectief zijn er twee hoofddoelstellingen: ze willen voorkomen dat sleutelmedewerkers, waaronder managers en medewerkers, op grote schaal vertrekken (focus op retentie) en ze willen hoogopgeleide mensen en vooral jongeren kunnen aantrekken (focus op werving).

Belangrijke arbeidsvoorwaarden in de grote ontslaggolf.

Bij het voorkomen van een ongewenste grote ontslaggolf vanuit de organisatie en dus ook vanuit HR-gezien, speelt een aantal arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol vanuit belangrijke managers en medewerkers en vanuit jongeren die geworven moeten worden gezien.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat right skilling talent? en Wat is outplacement 2.0?

Het gaat hierbij om hoe de organisatie omgaat met hybride werken en vooral werken op afstand waaronder online thuiswerken, met loopbaanontwikkeling, learning & development, met talentmanagement, leiderschap en of er al dan niet een positieve en innovatie organisatiecultuur zonder bokito-management in de organisatie.

Meer blogs, tips & tricks, online diensten en digitale producten zoals e-books en checklists: De grote ontslaggolf voor HR-professionals en als je als executive, manager of ander type medewerker zelf ontslag wilt nemen, bookmark dan Het grote ontslag, Zeg je baas gedag en Quit Your Job blogs.

De grote ontslaggolf in Nederland.

Wil je meer weten over The Great Resignation, de grote ontslaggolf voor jou persoonlijk als HR-professional, als leidinggevende, als manager, als werknemer of als (toekomstig) zelfstandig ondernemer, bel me dan nu op 003163487806 of nog beter, what’s app me first, oké? Dan ontmoeten we elkaar meteen.

Met vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!