Wat is ‘The Great Resignation’?

Wat is the great resignation door Tony de Bree

Wat is ‘the Great Resignation’?

In de Verenigde Staten en in een aantal andere landen waaronder in Nederland, wordt door HR-professionals en arbeidsmarkt-deskundigen veel gesproken over The Great Resignation.

Wat is The Great Resignation’?

The Great Resignation, ook wel bekend als de Big Quit, the Great Reshuffle en de grote ontslaggolf of de grote ontslagronde in het Nederlands, is een aanhoudende economische trend waarbij in een aantal landen werknemers massaal vrijwillig ontslag hebben genomen vanaf begin het begin van de Covid-pandemie en vooral vanaf 2021.

Lees ook: Wat is de online shakeout?Wat is right skilling talent? en ‘Wat is outplacement 2.0? 

Je kunt op drie manieren naar The Great Resignation in de online gig economy kijken: 1) vanuit het perspectief van (grotere) bedrijven zoals corporates door bv HR-professionals, 2) vanuit het persoonlijk perspectief van de toekomst van werk van individuele executives, managers en andere medewerkers en 3) vanuit (aankomende) ondernemer.

The Great Resignation voor HR-professionals, voor managers en voor medewerkers.

HR-aspecten en gerelateerde arbeidsvoorwaarden die voor HR-professionals en managers en medewerkers met een vaste baan aan de orde komen zijn o.a. hybride werken en vooral online werken, careerdevelopment, leren & persoonlijke ontwikkeling waaronder online leren, talent management, leiderschap en de toekomst van werk binnen de de organisatie en eventueel op termijn daarbuiten.

Bij veel mensen staat een andere work life balance, een andere lifestyle en finding your why daarbij centraal dan voordat de pandemie uitbrak.

Meer blogs, tips & tricks: De grote ontslaggolf in Nederland.

Meer informatie over de The Great Resignation. 

Wil jij meer weten over the great resignation als HR-professional, als manager, als medewerker of als (aankomend) zelfstandig ondernemer, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Succes
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!