De Grote ontslaggolf in Nederland – Niet alleen jonge werknemers nemen ontslag

de grote ontslaggolf in nederland niet alleen jonge werknemers nemen ontslag door Tony de Bree

De Grote ontslaggolf in Nederland – Niet alleen jonge werknemers nemen ontslag.

Miljoenen Amerikanen namen sinds het begin van de Corona-pandemie ontslag, op zoek naar ander werk in een ander type organisatie zonder Bokito-managers of zelfs een compleet andere carrière als zelfstandig ondernemer, oprichter van een startup, of bij een scale-up gaan werken.

Die trend wordt The Great Resignation genoemd, in het Nederlands De Grote Ontslaggolf of De Grote Ontslagronde.

De grote ontslaggolf in Nederland is om dezelfde redenen als nu in o.a. de V.S. al lang aan de gang, eigenlijk al sinds 2001 of nog eerder. Zowel tijdens grote reorganisaties waar ik zelf mede leiding aan heb mogen geven sinds 1993 (zie hier) als bij mijn eigen vertrek in 2011 (zie de afbeelding boven dit blog) toen er voor de zoveelste keer sinds 2001 weer grote reorganisaties bij ABN Amro waren en veel mensen al dan niet vrijwillig hun ontslag namen.

Ook toen speelde al mee dat veel managers en medewerkers ‘daar niet meer zo wilden werken’ en meer tijd voor zichzelf, voor hun partner en voor hun kinderen wilden hebben, een andere work-life balans dus.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is de online gig economy? & Wat is Outplacement 2.0?

Niet alleen veel jongeren maar ook veel oudere managers & werknemers willen ontslag nemen bij grote organisaties sinds het begin van de Corona-crisis en ook al daarvoor Zij willen van betekenis zijn voor anderen in combinatie met een andere work-life balance waarbij online werken zonder stress centraal staan. En ze willen niet meer voor en onder Bokito’s werken.

Bereid je voor op je ontslag door een online bedrijf te beginnen naast je vaste baan.

Wil je snel leren hoe je als manager or medewerker naast je vaste baan online vanuit huis of als digital nomad en/of succesvol je succesvol een online bedrijf kunt beginnen als onderdeel van je virtuele outplacement 2.0 leerprogramma? Stuur mij dan hier een e-mail of bel mij op 06-34387806 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!