Hoe herken je de Bokito manager in jouw organisatie?

Hoe herken je de Bokito manager in jouw organisatie - de bokito- manager door Tony de Bree

Hoe herken je de Bokito manager in jouw organisatie?

Goedemorgen, 

als je goed kijkt, zie je dat ons ‘Groeien moet’ financieel-economisch systeem wordt beheerst door Bokito’s met hun bokito-managementstijl (‘term uit ‘Groeien zonder te groeien’). Die Bokito’s kun je aan specifieke uiterlijke kenmerken en specifieke gedragskenmerken herkennen. 

Zo herken je de Bokito manager in jouw organisatie:

– meestal een man, maar niet altijd;

– bovengemiddeld narcistisch;

– boven de 45;

– grijzend haar aan de slapen;

Meer: Wat is de online gig economy?, Wat is bokito-management?, Wat zijn organisatiekosten?’ &  ‘Groeien zonder te groeien nu ook als luisterboek 

– buik vooruit op foto’s en op t.v.;

– wil zo snel mogelijk naar boven op de apenrots;

– wil zoveel mogelijk mensen ‘onder zich’ hebben;

– vertoont vaak grensoverschrijvend gedrag;

– eist absolute gehoorzaamheid want anders…..

– verzoorzaakt een lawine aan burn-outs om zich heen. 

De aanwezigheid van Bokito’s in een organisatie heeft een enorme negatieve invloed op de productiviteit van de medewerkers en van andere managers. Bedrijfseconomisch en financieel leidt hun gedrag en hun aanwezigheid tot niet-noodzakelijke kosten, tot negatieve organisatiekosten, ook wel uitvoeringskosten genoemd.

Meer blogs lezen over De Bokito manager, bokito-management, verandermanagement, crisis management en Bokito gedrag voorzien van voorbeelden grote bureaucratische organisaties, in de regering, in de 2e kamer en bij de ‘Haagse journalisten’, bookmark dan deze berichten

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!