Wat is Bokito-management?

Wat is bokito management - Macbook - Tony de Bree

Goedemorgen, 

ondanks alle hype over ‘dienend leiderschap’ is de meest dominante managementschapstijl en leiderschapsstijl in grote organisaties en de traditionele politiek nog steeds ‘bokito-management’ door voornamelijk grijzende mannen van boven de 40.  

Wat is Bokito-management

‘Bokito management is het hanteren van een autocratische leiderschapstijl om een organisatie te managen door vooral mannen van boven de 40’.  

Meer: ‘Het wereldbeeld van een Bokito-manager’, ‘Hoe herken je een Bokito in je organisatie?’, Wat zijn organisatiekosten?’Groeien zonder te groeien nu ook als luisterboek beschikbaar’

De binnen deze vaak grote en logge traditionele organisaties gehanteerde managementstijl is die van voornamelijk mannelijke Bokito’s. Ik heb de term ‘Bokito-management’ geintroduceerd in ‘Groeien zonder te groeien. Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie’. De gehanteerde leiderschapstijl is de autocratische leiderschapstijl. 

Later.
Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

33 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Advies