Change management in crisistijd

Andere change management methoden en modellen nodig bij startups, scale-ups en het MKB in crisistijd dan bij corporates door Tony de Bree

Change management in crisistijd

Corporates, startups, scale-ups, MKB-bedrijven en zzp’ers hebben in crisistijd andere change management skills, methoden & modellen nodig dan in de oude normaal economie. In dit blog lees je hoe jij een succesvolle change manager in crisistijd kunt worden. 

Grote organisaties waaronder corporates en overheidsinstellingen en ondernemers zoals zzp’ers, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven moeten zich aanpassen aan de nieuwe turbulente omgeving als ze willen overleven.

Ze moeten allemaal de beste overlevingsstrategie bepalen, een goed overlevingsplan maken en zo snel mogelijk daarmee de bestaande organisatie integraal en op tijd aanpassen voordat het te laat is. 

Of je nu executive, senior manager, werknemer, starter of management consultant, trainer of coach bent. 

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen zijn, heb je in crisistijd andere modellen, methoden en aanpakken nodig. Je moet daarom als crisis manager verschillende typen integrale organisatieverandermanagement of ‘change management’ aanpakken toe kunnen passen.

Meer: Wat is de digitale economie?’De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’‘Wat zijn  overlevingsstrategieën’?’Wat is bokito-management?’,  Wat zijn organisatiekosten?’,

Hier zie je de verschillende typen:

– Corporate change management.

Veel grote organisaties waaronder veel corporates, zijn te groot, te traag en te log. Ze zijn echte bureaucratien. Ze moeten snel ‘Agile’ en ‘Lean’ worden om te overleven.  

Als je zelfstandig ondernemer wilt worden of als je zelfstandige ondernemers wilt helpen als consultant, trainer of coach, zijn corporate skills irrelevant (lees hier) en heb je andere change management skills, andere methoden en andere modellen nodig. Deze namelijk:

– Startup change management.

– Scale-up change management

– Verandermanagement in het MKB.

In tegenstelling tot corporates en veel andere te grote organisaties, zijn zzp’ers, startups, scale-ups en veel MKB-bedrijven ondernemingen al ‘Lean & Mean’ en dat willen ze graag zo houden. Ze willen groeien zonder dat hun organisatie steeds groter wordt, steeds meer groeit totdat het ook een bureucratie wordt.

Dat betekent dus dat je andere hard- en soft change management skills moet leren en andere methoden en technieken als je die verschillende typen organisaties integraal wilt veranderen.

Dat biedt ook weer nieuwe kansen om jezelf te onderscheiden van andere management consultants, trainers en coaches. Mooi toch?  

Maak nu een afspraak.

Meer weten over alle nieuwe snel leren change management online leertrajecten en blended leertrajecten inclusief in-company? Maak dan nu een belafspraak met me via dit formulier of stuur me een bericht via mijn LinkedIn-profiel.

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!