Corporate skills zijn irrelevant als je een ondernemer wilt worden

Corporate skills zijn irrelevant als je ondernemer wilt worden door Tony de Bree

Corporate skills zijn irrelevant als je een ondernemer wilt worden.

Bijna 10 jaar geleden heb ik mijn comfortabele, goedbetaalde baan bij de ABN Amro Bank verlaten om ‘eindelijk’ vrij te zijn en full-time te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen. In dit blog deel ik een paar van mijn persoonlijke lessen die ik heb geleerd over de relevantie van corporate vaardigheden als je bijvoorbeeld voor jezelf wilt gaan beginnen zoals ik heb gedaan, je eigen startup wilt oprichten of wilt gaan werken voor een scale-up.

Wat zijn corporate skills?

Corporate skills of corporate vaardigheden zijn specifieke, persoonsgebonden kenmerken die tot uiting komen in succesvol gedrag binnen een grote bedrijfsorganisatie. Deze competenties bepalen of je geschikt bent voor een specifieke functie en of je past binnen de organisatiecultuur van een grote traditionele onderneming.

Corporate skills zijn irrelevant voor succesvol ondernemen

Sinds het jaar 2000 begon ik te leren om online geld te verdienen vanuit huis als hybride ondernemer en ik ontdekte vrij snel dat, op een klein aantal uitzonderingen na, mijn corporate vaardigheden niet relevant waren om succesvol online vanuit huis geld te verdienen met mijn e-books en software.

Integendeel, ik moest ‘resocialiseren’ zoals ik het noemde.

Lees ook: Wat is de on-demand economie?, Wat is de kluseconomie?, Wat is persoonlijk right-skilling?, Wat is digital right-skilling? & Wat is on-demand leren?

En daarom ben ik ook per direct gestopt met het volgen van corporate managementtrainingen, het kopen van corporate managementboeken en het bijwonen van corporate events online en offline inclusief sinds het begin van de Coronacrisis ‘gratis’ online corporate webinars en corporate masterclasses.

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND OUTPLACEMENT 2.0 ADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  27 Comments

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!