Andere change management skills nodig in crisistijd dan in een stabiele situatie

Andere change management skills nodig in crisistijd dan in een stabiele situatie door Tony de Bree

Andere change management skills nodig in crisistijd dan in een stabiele situatie.

Als senior manager of management consultant heb je andere change management skills nodig in crisistijd dan in een stabiele situatie in je eigen organisatie en bij je klanten. Of dat nu corporates, startups, scale-ups of andere MKB-bedrijven zijn. Alle senior managers en ondernemers moeten in crisistijd snel de beste overlevingsstrategie kiezen en daarbij de hele bestaande organisatie snel en op tijd aanpassen. Voordat het te laat is.   

Of je nu executive, senior manager, werknemer, starter of consultant, trainer of coach bent. 

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen, heb je andere modellen, methoden en aanpakken nodig. Je kunt verschillende typen integrale organisatieverandermanagement of ‘change management’ aanpakken onderscheiden.

Meer: Wat is de digitale economie?, ‘Wat zijn overlevingsstrategieën’?’, Wat is bokito-management?’,  Wat zijn organisatiekosten?’,

Hieronder zie je een aantal voorbeelden (onder iedere link kun je aparte columns etc lezen):

Veel grote organisaties waaronder veel bestaande corporates, zijn te groot, te traag en te log. Ze zijn echte bureaucratien. Ze moeten snel ‘Agile’ en ‘Lean’ worden om te overleven en in plaats van te groeien. In crisistijd heb je voor die veranderaanpakken vaak geen tijd. Dan moet je sneller uit verschillende ‘survival strategies for corporates’ kiezen en die snel invoeren. Voordat het te laat is.  

Als je echter als management consultant, business consultant, trainer & business coach  startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven wilt helpen in deze crisis, dan zijn corporate skills irrelevant (lees hier). Je hebt andere change management skills, andere methoden en andere modellen nodig om die klanten te helpen. Bv in deze gevallen:

Veel van die ondernemingen zijn immers al ‘Lean & mean’ en dat willen ze graag zo houden! 

Dat betekent dus dat je andere hard- en soft change management skills moet leren en andere methoden en technieken als je die verschillende typen organisaties op tijd wilt veranderen.

Dat biedt ook weer nieuwe kansen om jezelf te onderscheiden en zelf te overleven met jouw onderneming. Mooi toch?  

Meer weten over change management right-skilling in crisistijd?

Wil je meer weten over change management, verandermanagement en/of business transformatie bij corporates, startups & scale-ups en het MKB in crisistijd, stuur me dan even een email of bel me even. Dan maken we een korte kennismakingsafspraak en help ik je gelijk op weg. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!