Verandermanagement in het MKB

Wat is startup bedrijfskunde door Tony de Bree

Verandermanagement voor het MKB.

Ik heb een aantal traditionele ‘corporate’ bedrijfskunde-opleidingen succesvol mogen afsluiten (zie hier). Het waren allemaal prima Action-learning opleidingen en ik heb er veel aan gehad in de traditionele oude-normaal ‘groeien moet’ wereld van de grote corporates en de Overheid. 

Maar ik merkte al snel bij het adviseren, trainen en coachen van directeuren van MKB bedrijven en consultants, trainers en coaches van MKB bedrijven vanaf 1997, dat zij hele andere behoeften en problemen hadden en hebben dan corporates. Het integraal op tijd en snel veranderen van MKB organisaties is een vak apart. Je hebt daar andere soft en hard skills en dus ook andere opleidingen, trainingen en business coaching voor nodig.

Hoe kan ik mijn MKB-organisatie snel en op tijd integraal veranderen?

Centraal bij directeuren van MKB-bedrijven staat hoe je klein, hoe je ‘Lean’ & ‘Mean blijft met behulp van ICT en toch kunt groeien en schalen online & offline, b.v. met een virtuele organisatie.  De uitdaging van directeuren van MKB-bedrijven en gespecialiseerde MKB consultants, trainers & coaches die MKB-bedrijven willen helpen, is dus niet  ‘afvallen’ omdat ze ‘te zwaar zijn’, maar voorkomen dat ze aan ‘organisatie-obesitas’ gaan lijden door slim online en offline te groeien en te schalen en sinds het begin van de Corna-pandemie hoe ze deze crisis overleven. 

Lees ook:  ‘De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’, ‘Wat is verandermanagement?’, ‘Wat is het MKB Model Canvas?’, ‘Wat is digital right-skilling?’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’  & ‘Wat is ‘A la carte’ leren?’ 

Wat is MKB verandermanagement? 

MKB verandermanagement is het vakgebied dat zich bezig houdt met integraal aanpassen van de organisatie van een MKB bedrijf in crisistijd bijvoorbeeld en hoe MKB ondernemingsdoelstellingen kunnen worden geformuleerd en online en offline kunnen worden gerealiseerd samen met een uniek zakelijke MKB ecosysteem.

Als je het goed bekijkt zijn startups en scale-ups ook gewoon voorbeelden van MKB-bedrijven. Het is dus eigenlijk onzin om bv ‘startups’ als een bijzondere categorie te zien. 

Meer weten over het innovatieve ‘A la carte’ blended learning programma ‘Verandermanagement in het MKB’ in het najaar van 2021?

Wil je meer weten over en eventueel meedoen aan de nieuwe ‘on demand’ opleiding ‘MKB verandermanagement’, email dan via dit formulier uw mobiele nummer en de link naar uw linkedin-profiel. Dan maken we direct een afspraak voor een online intakegesprek.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!